ZETApress

hírportál

Visszatérnek a fotósok!

Augusztus 29-én vasárnap délelőtt megnyitják a felújított Rudolf- és Gizella-szárnyakat a Gödöllői Királyi Kastély és a Műemlépem.hu közös fotópályázatának résztvevői előtt. A fotózáshoz előzetes regisztrációra van szükség ? tudtuk meg Holub Katitól.

Ha nem is tavasszal (ahogyan az előző fotópályázatnál ígérték), de a nyár, pontosabban augusztus végén visszatérnek a gödöllői kastélyba. Az új fotópályázat képeinek elkészítésére augusztus 29-én, vasárnap délelőtt 9 és fél 11 között nyílik lehetőség a már felújított Rudolf- és Gizella-szárnyakban. A fotópályázatra érkező, előzetesen regisztráló fotósok térítésmentesen léphetnek be a hamarosan megnyíló terekbe.

A pályázaton amatőr és hivatásos fotósok egyaránt részt vehetnek. Pályázati díj nincs, azonban az induláshoz ? a közlemény végén ? jelezni kell a részvételi szándékot. Ehhez regisztráció és bejelentkezés szükséges. A hozzászólási felület a bejelentkezés után lesz látható. Regisztrálni 28-án éjfélig lehet. Egy pályázó legfeljebb két kísérővel érkezhet ? hogy elkerüljék a fotózást akadályozó tömeget a terekben ?, kérik a részvételi szándék beírásakor az ő érkezésüket is nevesíteni! Azokat, akik nem regisztrálnak, a szervezők nem engedhetik be a terekbe.

A Rudolf- és Gizella-szárnyakban történő fotózásra reggel háromnegyed kilenctől lehet gyülekezni a kastély melletti buszparkolónál. Csoportok nincsenek, az érkezőket folyamatosan engedik be a szervezők a szárnyakba. A fotózás 9-től 10:30-ig tart, ekkor el kell hagyni a helyszínt.

Három kategóriát hirdetnek meg: Megújult szárnyak ? ide a Rudolf- és Gizella-szárny megújulásáról szóló képeket várják. Montázs ? azoknak a fotósoknak, akik a téli pályázaton is részt vettek, fotómontázs készítése a régi és az új együttes bemutatására. Gödöllői kastély és parkja ? kastélyfotók kötelezően megadott téma nélkül (a kastély környezetében természetesen egész nap készíthetők fotók).

Egy pályázó egy pályázati kategóriában legfeljebb 10 képet tölthet fel augusztus 29-től a Műemlékem.hu erre a célra szolgáló felületén. A pályázati fotók feltöltésére szeptember 5-én éjfélig van lehetőség. Ezután ül össze az ismét Kresz Albert fotóművész vezette zsűri, hogy kiválassza a győztes képeket. Az eredményhirdetést követően a díjátadásra szeptember 19-én kerül majd sor a kastélyban. A legjobb képek készítői ajándékcsomagot kapnak és alkotásaikat bemutatják a nagyközönségnek a kastélyban. A téli pályázat nyertes képei idekattintva megtalálhatók.

Szóljon hozzá!