ZETApress

hírportál

Ünnepi szentmise a Bazilikában

Erdő Péter bíboros-érsek celebrálta az ünnepi szentmisét ma délután a Szent István Bazilikában. Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a Városmisszió. A megnyitót a Magyar Televízió is élőben közvetítette, de a Duna TV és a Hír TV kameráit is felfedeztük a helyszínen. A templomba csak a regisztrált résztvevők juthattak be, míg a hívek kivetítőn kísérhették végig a szentségek bemutatását.

A múzeumokban is egyre-másra nyíltak a tárlatok. Szombat este a Műegyetem aulájában egyházi épületek terveit, fotóit láthattuk a Reményt és jövőt adok nektek című kiállításon. Épületekről lévén szó, Becker Gábor, az Építészmérnöki Kar dékánja és Kőnig Frigyes, a Képzőművészeti Egyetem rektora méltatta az alkotásokat. Egyházi részről Udvardy György püspök köszöntötte a jelenlévőket. A Caritas Collectio kamarazenekar és a Musica Nostra énekegyüttes fellépése emelte az est fényét.

Ma délben a Néprajzi Múzeumban nyílt kamara kiállítás Együtt élő egyházak címmel. A tárlókban zsidó és protestáns műtárgyak egyaránt előfordultak a katolikusok mellett. A zenei élményt a Magyar Rádió Gyermekkórusa nyújtotta Kodály Zoltán népdalfeldolgozásainak csodás interpretálásával.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Véget ért a Városmisszió

Szóljon hozzá!