ZETApress

hírportál

Dzsingisz kán százezredik vendége

A Magyar Nemzeti Múzeumban ? alig egy hónappal azután, hogy az ötvenezredik látogatóját köszöntötte a Dzsingisz kán és öröksége című kiállítás ? a zárás előtti utolsó napon megérkezett a százezredik vendég! A vasárnap délben érkezett szerencsés nyertes, Szabó István bicskei gépészmérnök családjával együtt látogatta meg a Nemzeti Múzeum kiállítását. Nyereményét ? egy 12 fős vacsorát a Mongol étteremben ? Kovács Tibor főigazgató egy ajándékutalvány formájában adta át számára, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Úgy tűnik sokan a meleg nyár utolsó heteire hagyták kulturális élményként a Mongóliából érkezett kiállítás felkeresését. Az utóbbi hetekben megduplázódott a látogatók száma, így vasárnapig annyian jártak a Nemzeti Múzeum időszaki tárlatán, mint a két megelőző hónapban összesen. Hogy a vendégek elkerülhessék az esetleges hosszas várakozást, a Nemzeti Múzeum vasárnap is hosszított nyitva tartással várja ezután is az érdeklődőket a Mongólia történelmét, kultúráját bemutató kiállításon.

Jó hír azoknak, akik a nyolc nappal ezelőtti jelzésünkre sem jöttek még el, hogy a magyarországi mongol hadjárat emlékeit bemutató, A tatárjárás című kiállítást még a hónap végéig felkereshetik. Különösen a tanulóknak, iskolás csoportoknak jelent ez különleges lehetőséget, hiszen mind az alsós, mind a felsős, valamint a középiskolás tananyagban is szerepel a tatárjárás témaköre.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Gyermekemet az országért!

Szóljon hozzá!