ZETApress

hírportál

Diploma a Barcsayban

Best of Diploma 2010 a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Június 19-én 17 órakor nyílik a Magyar Képzőművészeti Egyetem legfontosabb kiállítása a Best of Diploma 2010 ? tudatta Balogh Máté.

Az idén végzett több mint hatvan hallgató munkáiból válogatott alkotások a Múzeumok Éjszakáján tekinthetők meg először július 21-ig az egyetem Barcsay termében, Aulájában és az Epreskertben. Immáron hagyomány a Magyar Képzőművészeti Egyetem életében, hogy a legkiemelkedőbb végzőseinek diplomamunkáiból tárlatot szervez. A festő, szobrász, képgrafikus, tervezőgrafikus és intermédia szakos hallgatók alkotásait egy külső és egyetemi szakemberekből álló zsűri nézi át és válogatja ki belőlük a legjobbakat.

Szokás a Best of Diploma kiállítást az egyetem legfontosabb tárlatának is nevezni, hiszen ekkor mutatkoznak be a valóban kiemelkedő tehetségek és nagy valószínűséggel sokak pályája is ezt követően indul útnak, hiszen a kiállítás nyitva tartása alatt rengeteg szakmabeli is ellátogat, hogy megszemlélje a fiatal diplomás művészek munkáit.

A Best of Diploma 2010 kiállítást a Magyar Képzőművészeti Egyetem idén a Múzeumok Éjszakáján, június 19-én nyitja meg 17 órakor, ezzel is nagyobb nyilvánosságot teremtve a frissen diplomázott művészeknek. Az este folyamán, egyik programként, a már a diploma kiállításokon nagy sikerrel futó Művészek, ugyanarról másképp-sorozat keretében Kocsis Ágnes, filmrendező, Keresztes Ildikó, énekes, Tornyi Ildikó, színművész és Varga Kinga, táncművész fognak tárlatot vezetni az egyetem tanáraival. Ez a sorozat a kortárs művészetet teljesen új megvilágításba kívánja helyezni, hangsúlyozva, hogy hogyan látják ugyanazt a különböző művészeti ágak jeles képviselői, hogyan gondolkodnak ők a kortárs művészeti témákról.

Különleges és kiemelkedő program lesz az idei árvízkárosultak javára szervezett árverés. Ezt az aukciót az egyetem hallgatói és tanári munkáiból állítják össze 21.30 és 22.30 óra között az MKE kiselőadójában. A teljes összeg az árvízkárosultak bankszámlájára kerül befizetésre.

Az este folyamán a Best of Diploma kiállítás mellett, olyan különleges programokon vehetnek majd részt a látogatók, mint a Kőnig Frigyes, az egyetem rektora által vezetett séták az épületben vagy az Epreskert bebarangolása. Ezen események mellett a hallgatók különböző interaktív bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők, az egyetem falain belül és kívül egyaránt. Ezek mellett a Budapesti Kulturális Klaszter szervezésében a Kisföldalatti Bajza, illetve Vörösmarty utcai megállóiban egyedülálló plakátkiállítást láthat az utazó közönség. A programok 18 órától 01.30-ig tartanak.

A Best of Diploma tárlat június 19-e és július 21-e között tekinthető meg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében és Aulájában, hétfőtől péntekig 10 és 18 óra, szombaton 10 és13 óra között.

Szóljon hozzá!