ZETApress

hírportál

Művészek a diplomáért

Művészek, ugyanarról másképp a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika diploma-kiállításán. Csütörtökön 17 órakor a Művészek, ugyanarról másképp-sorozat keretében Jurecskó László, művészettörténész és a MissionArt Galéria vezetője tart különleges tárlatvezetést Szurcsik Józseffel és Lengyel Andrással az egyetem idei képgrafika diploma-kiállításán.

Az MKE a 2010-es diploma-kiállítások és védések alkalmával rendhagyó tárlatvezetés-sorozatot indított Művészek, ugyanarról másképp címmel. A hetente váltakozó szakok kiállításain más-más művészeti ágak képviselői osztják meg véleményüket és elképzeléseiket az egyetem által delegált művésztanárral és a látogatókkal. A május 19-i első alkalmon Varga Lívius, zenész volt a meghívott és körülbelül 80-100 fős csoporttal és Radák Eszterrel, valamint Drozdik Orsolyával, az egyetem festőszakának docenseivel tartott párbeszédet.

Második alkalommal Bódis Kriszta, író és dokumentumfilm rendező vett részt Gaál József, docenssel a festőszakos diplomázók második tárlatán, május 26-án. Június 3-án 17 órakor a képgrafika szakirány diploma-kiállításán Jurecskó László, művészettörténész fogja végigkalauzolni az érdeklődőket az egyetem két adjunktusával, Lengyel Andrással és Szurcsik Józseffel.

A diploma-kiállítások május 18. és június 17. között tartanak nyitva. Minden hét közepén védhetik meg a munkáikat szakavatott zsűri előtt a festő, képgrafikus, tervezőgrafikus, restaurátor, szobrász és intermédia szakos diplomázók ? tudtuk meg Balogh Mátétól.

A sorozat kiemelkedő időpontja június 19-e, amikor az egyetem legérdekesebb kiállítása, a Best Of Diploma tárlat nyílik. A Múzeumok Éjszakáján olyan három művészegyéniség tart tárlatvezetéseket, mint Keresztes Ildikó, Tornyi Ildikó és Varga Kinga. A most zajló tárlatok minden héten keddtől csütörtökig 10-18 óra között és pénteken 10-15 óra között tekinthetők meg az egyetem Barcsay-termében és az Aulában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Művészek a Barcsayban | ZETApress

Szóljon hozzá!