ZETApress

hírportál

Fészekrakás a Kertész utcában

A frekventált, dinamikusan fejlődő Erzsébetvárosban, a Liszt Ferenc tér és a Zeneakadémia közelében, a Fészek Művész Klubbal szemben újonnan megnyílt Kertész29 Galéria a minőség elkötelezett támogatója.

A kölcsönösség alapján tervezik az együttműködést. Tevékenységi körük nem csupán a kortárs képző-, valamint iparművészet bemutatására terjed ki, egyfajta összművészeti közösségi térként, műhelyként funkcionál. Előadások, rendezvények és bemutatók színesítik a palettát. Emellett rajzkészség fejlesztést is végeznek a galériában, ahol a művészetkedvelők, kezdők, haladók és felvételiző diákok korhatár nélkül egyaránt tevékenykedhetnek.

A május 15-én megnyílt galéria célul tűzte ki ? mint a megnyitón elhangzott ? a kortárs művészek felkarolását, bemutatását, lehetőséget kínálva a különböző művészeti ágak minél szélesebb körű megismertetéséhez. Hazai illetve külföldi művészek, galériák, alkotóműhelyek, cserekiállítások és előadások keretében tapasztalatot szerezhetnek egymás munkáiról.

Művészi hitvallásokat, véleményeket, alkotói koncepciókat megismerve interaktív párbeszédet folytathatnak és kapcsolatot építhetnek ki egymással. Érték-centrikus szemlélettel igyekeznek segíteni a kortárs művészek integrálódását mindennapjainkba, ezáltal közelebb kerülhet az alkotó a befogadóhoz. Ezen törekvésre felfigyelt Batthyány Bálint, a Batthyány Kultur-Press Kft. többségi tulajdonosa, később felkérésre elvállalta az új fészekgaléria fővédnökségét.

Mit is nyújtott máig hatóan nekünk a galéria, 2010. hideglelős és özönvízre emlékeztető májusában? Melegséget, emberi társaságot, sok ismeretséget, téglaboltozatos pincét és melegét, kedves és intim kialakítású tereket, jóízű beszélgetéseket, alkotásra lobbanást, teremtő kedvet és Virág Éva festőművész képének emlékét, a sejtelmes színekkel körbefogott, lebegő, ám életteli és élet-igenlő aktokról. Jó volt ott lenni! Nézzenek be Önök is! ? kéri Lindenberger Tamás.

Szóljon hozzá!