ZETApress

hírportál

KÖVET az irodaházban

Melyek 2010 legzöldebb irodái? Átadták a KÖVET Zöld Iroda verseny díjait. A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért immár negyedik alkalommal rendezte meg a Zöld Iroda kiállítást tegnap Budapesten, a Kinnarps Irodaházban. A fotók Hornyák Dániel felvételei.

Az ingyenes kiállításon a szervezők a színes szakmai programok mellett a hazai környezetbarát irodai eszközök és berendezések gyártóinak és forgalmazóinak seregszemléjével fogadták az érdeklődőket, valamint átadták a 2010-es Zöld Iroda verseny győzteseinek járó díjakat is.

A 2010-es Zöld Iroda verseny lezárultával az öttagú szakmai zsűri négy kategóriában nyolc díjat és három különdíjat ítélt oda a legjobb eredményt elérő versenyzőknek. A díjakat a zsűri elnöke, Bódis Gergely, a Tonic Budapest Marketingkommunikációs Kft. kreatív igazgatója (a vállalat elnyerte a 2009 Legzöldebb Irodája díjat kisvállalati kategóriában) és Bodroghelyi Csaba, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója adta át. A verseny célja az volt, hogy a szervezetek a rendelkezésükre álló két és fél hónap alatt környezetbarát szempontok szerint fejlesszék irodáikat, növeljék a dolgozók környezettudatosságát, példát mutassanak partnereiknek, beszállítóiknak. A megmérettetés során 33 szervezet, 5400 munkatársa vett rész, és közel 95 ezer négyzetméter irodaterület zöldült.

A díjazottak

Nagyvállalati kategória: 2010 Legtöbbet Zöldült irodája: Samsung Electronics Magyar Zrt; 2010 Legzöldebb irodája: Diageo Business Services Budapest.

Középvállalati kategória: 2010 Legtöbbet Zöldült irodája: Numil Kft; 2010 Legzöldebb irodája: Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Zrt.

Kisvállalati kategória: 2010 Legtöbbet Zöldült irodája: SOLVEX Környezet-és Vízgazdálkodási Tervező és Kivitelező Kft; 2010 Legzöldebb irodája: Skanska Property Hungary Kft.

Intézményi, non-profit kategória: 2010 Legtöbbet Zöldült irodája: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat; 2010 Legzöldebb irodája: Magyar Nemzeti Bank.

Az öttagú zsűri 3 különdíj formájában is értékelte a versenyzők egyéb teljesítményét, melyeket az alábbi szervezeteknek ítélték oda: Kommunikációs különdíjban részesült: Fővárosi Vízművek Zrt., Ügyfélszolgálati Iroda; Kreativitás különdíjban részesült: Szegedi Tudományegyetem; Legjobb munkahelyi légkör különdíj: Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség.

A KÖVET Egyesület Zöld Iroda programja

A program kézzelfogható, gyakorlatias lépésekből álló, ésszerűen alkalmazható struktúrájának köszönhetően az utóbbi években az általunk kínált szolgáltatások közül az egyik legnépszerűbbé nőtte ki magát. Legfontosabb eredménye, hogy ? sokaknak meglepően széleskörű ? szempontrendszerünket megismerik, valamint, hogy a környezetet tisztelő és az irodában dolgozó embereket megbecsülő munkahelyek száma gyarapszik ? emelte ki megnyitó beszédében Bodroghelyi Csaba.

Az idei kiállításon összesen 31 kiállító mutatkozott be a környezet- és emberbarát irodai működéshez kapcsolható termékével vagy szolgáltatásával. A látogatók színes szakmai előadások keretében ismerkedhettek meg többek között a munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségeivel, az energia-, papír-, festék-, valamit költségtakarékos nyomtatási megoldásokkal, egy jól működő irodai szelektív hulladékgyűjtési rendszerrel, környezet- és felhasználóbarát víz-automatákkal, az FSC minősítési rendszerrel, hazai és amerikai irodazöldítési példákkal, a kerékpáros-barát munkahely kritériumaival, a szobanövényekkel elérhető levegőtisztítással és munkahelyi stressz csökkentésével, valamint a felelős termék fogalmával.

Az érdeklődők emellett megízlelhették a bioételeket, Fair Trade tea- és kávékóstolón vehettek részt, felfrissülhettek az irodai masszázs segítségével vagy éppen kipróbálhatták mennyi energiát tudnak termelni egy kerékpár megtekerésével. A kiállítók névsora, a zsűri tagjainak bemutatkozója, a kiállítás alatt elhangzott szakmai előadások listája valamint további friss információk a Zöld Iroda honlapján olvashatóak.

Szóljon hozzá!