ZETApress

hírportál

Szoborfotók a falakon

Ma 18 órakor a Józsa Judit Galériában Via Lucis – A feltámadás, az öröm és a világosság útja címmel Párkányi Raab Péter Kossuth-díjas szobrászművész és Sárba Katalin fotóművész közös kiállítása nyílik a Városház utca 1-ben.

A vendégeket Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész köszönti. Ünnepi beszédet mond: Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, a kiállítás fővédnöke. A kiállítást Feledi Balázs művészeti író nyitja meg, közreműködik: Kéri Gábor gitárművész.

2022. szeptember 14-én szerdán Komárom-Esztergom megyében, a péliföldszentkereszti Szalézi Rendháznál avatták fel a nemcsak Európában, hanem az egész világon is az első és egyetlen Örömutat. A nagyméretű, 14 részből álló, kőből faragott stációk különleges kompozíciójúak és igen magas művészi színvonalat képviselnek.

A fotók Párkányi Raab Péter szobrászművész Bajót-Péliföldszentkereszten felállított Via Lucis szoborcsoportjáról készültek. A Józsa Judit Művészeti Alapítvány és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szervezésében megrendezett kiállítás október 24-én hétfőig ingyenesen megtekinthető. Szeretettel várnak mindenkit!

Szóljon hozzá!