ZETApress

hírportál

Legók a Komplexben

Tegnap 17 órakor kezdődött a The Art of the Brick – A legnépszerűbb LEGO művészeti kiállítás nyitás előtti zártkörű bemutatója a terézvárosi Komplex Kiállítóközpontban. Háziasszonyunk Liptai Claudia színművésznő volt.

A kiállítás már több mint hétmillió embert nyűgözött le a világ 42 városában, a CNN a Top 10 kötelezően megnézendő világkiállítása közé sorolta. Nathan Sawaya elismert New York-i művész, aki élethű szobrokat alkot, melyekhez csakis LEGO kockákat használ. Ő az első olyan művész a világon, aki a jól ismert LEGO kockákat a művészetben használta fel.

A kiállításon több mint százezer LEGO kockából épült, lenyűgöző műalkotásokat láthatunk, például Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben. A művész szerint az álmok kockáról kockára épülnek, és a LEGO építés sokkal több mint egy játék! A szobrok mellett mától január végéig Fun Zone óriási LEGO medencével, foglalkozásokkal is várja a legkisebbeket és a fanatikus LEGO rajongókat.

A tárlatot David Bercovici, a kiállítást Budapestre hozó Hadran Events HUN Kft. vezérigazgatója nyitotta meg. A zártkörű megnyitón Elter Tamás művészettörténész, a kiállítás kurátora tárlatvezetésen mutatta be a 95 szobrot és további 10 síkplasztikát a Király utca 26-ban.

Szóljon hozzá!