ZETApress

hírportál

Képek a villában

A Hungarian Conservative magazin Kárpát-medencei panorámák – Panoramic Views of the Carpathian Basin című Csónak utcai kiállításán mutatta be délután Partos Nagy Eszter festőművész képeit a budavári Lónyay-Hatvany Villában. Az egy hónapig látható tárlatot Soós Tibor író nyitotta meg az Aranybástya Étteremben.

A kiállításon Partos Nagy Eszter, a kivételes festőművész fotorealisztikus képei kerültek bemutatásra, akinek a nevéhez fűződik többek között a Hungarian Conservative magazin 3. lapszámának borítóképe is. Festményei klasszikus technikával készültek: olajfestékkel, feszített vászonra. A képzőművész megfestette a Lónyay-Hatvany Villát, ahonnan talán az egész Kárpát-medence legszebb kilátása nyílik a Dunára. Kiállítási anyaga között szerepel az Országház és a Szent István Bazilika is, továbbá a Lánchíd esti fényben. Alkotásai között szerepel még a Városliget, a viharos Hortobágy és a balatoni levendulák. A határon túli területekről is egy-egy tájkép bemutatásra került:

Felvidék: Szepesi vár
Erdély: Segesvári séta
Kárpátalja: Munkácsi vár
Délvidék: A szecessziós Szabadka
Burgenland: Fertő tó az Alpokkal

Partos Nagy Eszter 1996-ban szerzett szobrász- és művésztanári diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, majd több mint tíz évig élt a festői szépségű Zemplén megyei Kékeden, ahol a táj szépsége lassan festővé változtatta a szobrászt. Visszavonult életet élve három gyermeke nevelésének és hivatásának szentelte magát. Számos európai országban, valamint Japánban és Indonéziában is kiállított, emellett számos freskót, szekkót, domborművet és köztéri szobrot készített vidéken és a fővárosban egyaránt. 2011-ben Esztergomba, a gyönyörű Duna-menti történelmi városba költözött gyermekeivel. 2019-ben itt alapította meg a Nagy-Duna-Partos Festőiskolát, melyben festőtáborokat, élményfestő-hétvégéket és rajzkurzusokat vezet.

Szóljon hozzá!