ZETApress

hírportál

Balaton a Duna felett

Balaton RETROspektív címmel szabadtéri kiállítás nyílt tegnap 21 órakor a Duna parti Várkert Bazár Neoreneszánsz kert déli panorámateraszán, amellyel a főváros szívében élhettünk át balatoni hangulatot. Köszöntőt mondott: Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese.

A kiállítást megnyitotta és tárlatvezetést tartott: Glázer Tamás, alias Doktor Kardos, a Tóretró.hu blog ügyvezető-szerkesztője. Közreműködött: Bornai Tibor zenész, a KFT zenekar frontembere a Balatoni nyár című dalával. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A XX. század második felének ma már retró korszaka a Balaton történetének kiemelkedő időszaka volt. Ekkor született meg a Balatonnak az a bennünk élő portréja, amely mind a mai napig meghatározó gondolkodásunkban és nyári terveinkben. De mit is mutat ez a portré? – Erre keressük a választ a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek balatoni tárgykultúrájának és helyszíneinek bemutatásával.

Közös, retrospektív vállalkozásunkban mindenki fellelheti saját nyári történeteit, az arculatát őszintén őrző magyar tenger budapesti kikötőjében generációk és korszakok fedezhetik fel emlékeiket – hangzott el a megnyitón, ahol balatoni bort és retró lángost is kóstolhattunk.

Szóljon hozzá!