ZETApress

hírportál

Klasszisok találkozása

Együttműködik a Magyar Nemzeti Múzeum és a Pappas Autó Magyarország. A Kft. 2021 decemberében új együttműködést indított el a Múzeummal, amelynek keretében Magyarország vezető Mercedes-Benz márkakereskedése több járművel támogatja a múzeum munkáját és mobilitását.

Az együttműködés alapját az olyan közös értékek adják, mint a minőség, a szakértelem, az elegancia és a professzionalizmus. Mindkét márka hisz a tradíció és az innováció fontosságában, abban, hogy a hagyományok és a múlt tisztelete nélkül a folyamatos fejlődés és megújulás nem lehetséges.

14 órakor közös sajtótájékoztatón jelentették be hivatalosan a két márka együttműködését, amelynek keretén belül több személy- és haszongépjárművel támogatja a Pappas Autó a Múzeumot. Köszöntőt mondott L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Pais József, a Pappas Autó Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A sajtóeseményen részt vett Benedikt Margreiter, a Pappas Autó Magyarország Kft. osztrák ügyvezető igazgatója is.

A sajtóeseményen érkeztek meg – a Készenléti Rendőrség biztosításával, speciális műtárgyszállító teherautóban – azok a páratlan honfoglalás-kori műkincsek is, amelyeket a hétvégi 20. Múzeumok Éjszakáján láthat először a sajtó és a nagyközönség. Az október 30-ig látogatható kiállítás megnyitójára június 25-én 22 órakor kerül sor egy rendhagyó és különleges kiállításmegnyitón. A soha nem látott kiállításon, egyedi installációkon, most először tekinthető meg egyszerre, együtt az összes tarsolylemez, amelyet eddig találtak a Kárpát-medencében, és amelyeket restaurált formájukban csodálhat meg a nagyközönség. A teljes gyűjtemény 37 darabból áll, a kiállítás szenzációja az a tarsolylemez és az a veretes tarsoly, amelyet ez év elején találtak Pátyon.

A Magyar Nemzeti Múzeum kiemelten fontosnak tartja, hogy olyan támogatókkal, partnerekkel tudjon együttműködni, akik szenvedéllyel, gondoskodással és szeretettel viselik gondját a kiállítási tárgyaknak és saját vállalati szakterületükön különleges tudással rendelkeznek – emelte ki az együttműködés kapcsán L. Simon László főigazgató hozzátéve: Elindult egy üzlet és misszió, amely mintát mutathat a többi nagyvállalat számára is. Legyen a kultúra támogatása polgári erény! – zárta gondolatait a főigazgató. Ezt követően köszönetet mondott Hoffmann Józsefnek, a Salisbury Kft. ügyvezetőjének, az új kiállításhoz kölcsönzött műkincsekért, valamint Prosek Zoltánnak, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatójának a világszínvonalú restaurálási munkáért.

A Pappas Autó számára mindig is kiemelten fontos volt, hogy olyan projekteket támogasson és olyan szervezetek mellé álljon, amelyeknek, amellett, hogy sokat tesznek a közösségért, társadalmi szerep- és felelőségvállalásuk is kiemelkedő. Ezen elvárások mentén indult el a közös gondolkodás a Magyar Nemzeti Múzeummal, mely tavaly év vége óta partnerévé is vált a Pappas Autónak. A két márka szenvedélye és kultúrája találkozik az együttműködésünkben – emelte ki köszöntőjében Pais József, a Pappas Autó Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Szeretünk élen járni, nemcsak a prémium autók értékesítésében, hanem a kultúra, a társadalmilag fontos értékek felkarolásában is. A világon számos múzeum folytat együttműködést és ápol jó kapcsolatot a versenyszféra szereplőivel. Éppen ezért régóta terveztük, múzeumokat is támogatni szeretnénk. Ennek a törekvésünknek a manifesztációja a Magyar Nemzeti Múzeummal kötött partnerség, melynek keretén belül több Mercedes-Benz modellel segítjük a múzeumi dolgozók mindennapi munkáját, mobilitását – zárta beszédét Pais József ügyvezető igazgató. A X. századi magyar ötvösművészet kiemelkedő alkotásait június 25-én szombaton 22 órakor ünnepélyes megnyitón mutatják be, a kiállítás október 30-án vasárnapig látogatható.

Szóljon hozzá!