ZETApress

hírportál

Portrék, borok a Benczúr Hotelben

Pál Dávid vernissage volt tegnap 18 órától a Hotel Benczúr földszinti Munkácsy-termében a Fiatal Művészek Galériája rendezésében. A június 3-án péntekig látható tárlatot Bézi Péter kurátor nyitotta meg.

A festő elmondta, hogy nagyon szeret portrékat festeni. Többnyire otthon a nappaliban készülnek az alkotások. Sokat jelent neki a festészet, és pár éve sikerült rávenni a párját is, hogy fessen. Sokadik kiállításán van túl, nyáron pedig gyógyfürdőbe készül, ahol a kiállítása mellett élményfestést is fog végezni.

Sok közreműködővel és az Vimavin Borászat, valamint az Indonéz Teaház támogatásával tartott megnyitón egy egy performers és tánc után többféle bort lehetett kóstolni. Megjelentek a versek is: előbb Fábián Franciska szavalta el költeményét, majd Szandra Viola is az újonnan megjelent könyvéből olvasta fel versét. Mindezt Angelidis Vasilis buzuki mester játéka fogta keretbe. Két táncos is emelte az est fényét. Lovász Ilonától egy Cigány fúziót, pedig Fülöp Andreától orientális táncot láttunk. Mindez nem jöhetett volna létre a Hotel Benczúr támogatása nélkül.

Szóljon hozzá!