ZETApress

hírportál

Zsidó éttermek fotókon

Nagy Géza: Napjaink budapesti zsidó vendéglátóhelyei című fotókiállítása nyílt ma 17 órakor az óbudai Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Kurátor: Fehérváriné Tóth Helga. Török Róbert múzeumigazgató köszöntője után a november 27-ig látható tárlatot Mautner Zsófia nyitotta meg.

A zsidó konyha iránt érdeklődők bepillantást nyerhetnek a jelen Budapestjének zsidó vendéglátóhelyeibe. A klasszikus éttermektől a kóser gyorséttermekig széles a választék. A fotókon nyolc egység: a Síp utcai Kosher MeatUp és a Kosher Deli Budapest, a Kazinczy utcai Tel Aviv Cafe, a Hanna Garden Glatt Kóser Étterem és a Carmel Étterem, az Akácfa utcai Mazel Tov Bar & Restaurant, a Mosonyi utcai Rosenstein Vendéglő és az ideiglenesen zárva tartott Dob utcai Frőhlich Kóser Cukrászda látható. Fotóink Lantai József felvételei.

Ez a fotókiállítás kiegészítése a két hete megnyitott Jó lesz a bólesz – Zsidó étkezéskultúránk a török hódoltságtól 1945-ig című gasztrotörténeti időszaki tárlatnak. A két kiállítással együtt kívánják felhívni a figyelmet a zsidó kultúra kulináris értékeire. Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a finomságokat adó Carmel Étterem.

Szóljon hozzá!