ZETApress

hírportál

Díjnyertes fotók

Fotókiállítás nyílik május 3-án kedden 18 órakor a Józsa Judit Galériában – tudatta Aranyossy Mihály, Belvárosi Plébánia. Az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület 2021 őszén fotópályázatot hirdetett Identitásunk változó alakzatai – nemzet, család, vallás címmel.

A pályázatra a három témakörben (nemzet, család, vallás) 220 pályamű érkezett Magyarországról és a határon túlról. A legjobb pályaművekből nyíló kiállítás május 27-én péntekig tekinthető meg a belvárosi Városház utca 1-ben.

Az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület pályázatára három témakörben lehetett nevezni: nemzet, család, keresztény vallás. A pályázaton minden 18. életévét betöltött magyarországi vagy határon túli magánszemély részt vehetett. A három témakörben 220 pályamű érkezett. A beérkezett alkotásokat öt fős szakmai zsűri bírálta. Elnöke Szelényi Károly Magyar Örökség-díjas fotóművész volt; tagjai dr. Lakner Zoltán szociológus, Treer Éva, az Esztergom-budapesti Főegyházmegyei Turisztikai Iroda vezetője, Aranyossy Mihály, a Belvárosi Plébániatemplom turisztikai igazgatója és Thaler Tamás fotóművész voltak. A beérkezett fotók közül témánként a három legjobb pályaművet pénzjutalommal díjazta az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület.

A fotókiállítás megnyitójának házigazdája Józsa Judit kerámiaművész. A kiállítást megnyitja dr. Osztie Zoltán plébános, az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület elnöke és Szelényi Károly fotóművész. A megnyitón az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia hallgatói lépnek fel zenés műsorral. A kiállítás május 27-én pénteken 14 óráig ingyenesen megtekinthető a Józsa Judit Galéria nyitvatartási idejében: hétfőn és szerdán 10-től 18, kedden és csütörtökön 14-től 18, pénteken 10-től 14 óráig.

Szóljon hozzá!