ZETApress

hírportál

Csúcsalkotók aukciója

Elindult a verseny Az év műtárgya 2022 címért és elindult a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció, melyen április 1-je és 30-a között több mint 100 hazai képzőművész egy-egy alkotására lehet licitálni – tudtuk meg a tegnap esti kiállításmegnyitón a törökbálinti Max City Bevásárlóközpontban, a Gallery MAX-ben.

Az artotek.hu weboldalon zajló aukció egyedülálló a hazai műtárgypiacon, a magyar alkotóművészet színe-javát képviselő alkotások ugyanis nem pusztán vásárlói licit tárgyát képezik, de egymással is rivalizálnak: az elkelt tételek közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján dől el, hogy mely alkotás nyeri el Az év műtárgya 2022 címet.

Az értéktartás és értéknövelés lehetőségei az értékvesztés világában mottóval indult tegnap a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukció. Az artotek.hu portálon zajló árverésen csúcsalkotók csúcsalkotásai, több mint 100 kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk kerülnek kalapács alá.

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 egyes tételei gondos, szakértői válogatás eredményeképpen kerültek az aukció darabjai közé. A szelekcióba kizárólag magas alkotói minőséget képviselő, művészi és gazdasági értelemben egyaránt időtálló értéket képviselő alkotás kerülhetett. Az aukciós kínálat gerincét a tavaly létrejött Fine Art Hungary Top 100 Művészkör adja, így az aukciós alkotások átfogó, sokszínű keresztmetszetet mutatnak napjaink magyar alkotóművészetéről.

Az idei év vendégművészei Olga Kondratska ukrán és Irina Drozd orosz festőművész. Közös részvételük az idei Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 online aukción kiállás az alkotó ember és a művészi értékteremtés mellett.

Az online aukció a törökbálinti Gallery MAX-ben tartott ünnepélyes megnyitón vette kezdetét, melyen dr. Bacsek Júlia művészettörténész, a Fine Art Hungary programvezetője, dr. Balogh Péter műgyűjtő, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, műgyűjtő és Szurcsik József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektor-helyettese mellett meghívott művészek, művészetkedvelők és sajtómunkások vettek részt.

A nyitóeseménynek otthont adó Gallery MAX egyben az aukció kiállítástereként is funkcionál, így az érdeklődők április 30-án szombatig a törökbálinti Max City Bevásárlóközpontban a napjaink valóságáról alkotott, különlegesen változatos művészi ábrázolásokról szóló kiállításban gyönyörködhetnek.

A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 aukció egyedülálló kezdeményezés a hazai műtárgypiacon. Az artotek.hu weboldalon április 30-ig tartó, izgalmas licitet ígérő árverés ugyanis nemcsak lehetőség, hogy új gazdára leljenek a műalkotások, de verseny is egyben. A lezárást követően az eladásra került műtárgyak közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján kerül kiválasztásra a hazai topművészek csúcsalkotásainak legje, amely elnyeri Az év műtárgya 2022 címet.

Szóljon hozzá!