ZETApress

hírportál

Isteni csábítás a Hősök terén

A vonzalom, a csábítás, a másik fél közeledésének elutasítása vagy elfogadása, a beteljesült vagy viszonzatlan szerelem – mind kortalan és örök téma az emberi életben és a művészetben egyaránt – hangzott el a délelőtti sajtóbejáráson, ahol Katona Lucia fényképezett.

Az Isteni csábítás című, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeinek anyagából összeállított, mintegy 30 művet bemutató kamarakiállítás ezeket a témákat járja körül ókori mitológiai ábrázolásokon keresztül. A mitológiai történetek feldolgozásai széles skálán mozognak a finoman erotikus hangvételű alkotásoktól a szexuális együttlét kendőzetlen ábrázolásáig, ezért a tárlat megtekintését 16 éven aluli látogatóinknak csak szülői felügyelettel ajánljuk!

A görög mitológia isteneinek, félisteneinek és halandó szereplőinek szerelmi történetei korokon és stílusokon átívelő népszerűségnek örvendtek az európai képzőművészetben. A szenvedélyes érzésekkel és érzéki kalandokkal teli históriák a római költők, leginkább Ovidius tolmácsolásában váltak közismertté. A tárlat holnaptól április 17-én Húsvét vasárnapig látogatható.

Szóljon hozzá!