ZETApress

hírportál

Pestiek tárlatai Budán

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Múzeum és a Várkapitányság. Évente legalább két kiállítást mutat be a Várkert Bazár Déli palotáiban az MNM a Várkapitányság NZrt-vel délután megkötött együttműködési megállapodás értelmében.

A 2014-re felújított Várkert Bazár mára kétségkívül Budapest kulturális életének meghatározó helye lett – fogalmazott a megállapodás aláírása előtti budai sajtótájékoztatón Fodor Gergely, a Budavári Palotanegyed megújításáért felelős kormánybiztos, a Várkapitányság NZrt. Igazgatóságának elnöke hozzátéve, hogy az öt évre szóló együttműködés ideje alatt az MNM évente legalább két tárlattal jelentkezik a Várkert Bazár mintegy 1000 m2-es kiállítóterében.

L. Simon László, az MNM főigazgatója elmondta, hogy elsőként a Világkiállító magyarok 170: Magyarország a világkiállításokon 1851-2021 című tárlatot mutatják be a Déli palotákban idén ősszel, majd jövő tavasszal két helyszínen, a múzeum épületében és a Várkert Bazárban párhuzamosan rendezik meg a Kárpát-medencei esküvői szokások változásait a középkortól végig-követő Magyar Menyasszony című kiállítást.

Szóljon hozzá!