ZETApress

hírportál

Sziporkázó sokszínűség

Révész mester: A távolság valósága című kiállítása nyílik február 10-én csütörtökön 19 órakor a ferencvárosi 2B Galériában – tudtuk meg Böröcz Lászlótól. A március 04-én péntekig látható tárlatot Sugár János nyitja meg a Ráday utca 47-ben.

Révész László László majd’ egy éve bekövetkezett halálával befoltozhatatlan rés keletkezett nemcsak a művészeti szcénában, hanem a művészeti oktatásban is. Többen témavezető nélkül maradtak, egy osztály pedig elvesztette a mesterét és az osztály, mint szimbólum is értelmezhető, nem csak úgy, mint egy megkülönböztethető karakterrel bíró szellemi közösség. A kiállítás arra tesz kísérletet, hogy egykori tanítványok munkáin keresztül megpróbálja felmutatni Révész mester sziporkázó intellektusának sokrétűségét.

Résztvevők: Domokos Zoltán, Fudella Annabella, Horváth Marcell Márk, Horváth Judit, Jordán Lili, Kozma Lilla, Kudela Gréta, Laczkó Dani, Lovász Luca, Magyar Dóra, Mihályi Bálint, Pusztai Enikő, Richard Rofrics, Sánta Aliz, Somhegyi Enikő Orsolya, Szaniszló Anna, Szécsényi-Szemerédy Judit, Varga Andi, Varga Szabolcs Lajos.

Szóljon hozzá!