ZETApress

hírportál

Józsefváros a Galériában

Kerékgyártó László festményei láthatók május 22-ig a Józsefvárosi Galériában. A fővárosi művész mindegyik alkotása szűkebb hazáját, Józsefvárost ábrázolja. Látjuk a Rezső téri teret, a Körutat és a kerület több festői pontját a vásznakon.

Az 1950-ben Nagyváradon született alkotó 1982-től lakik Józsefvárosban. Nem a Százados úti Művésztelepen alkot, s bizonyítja ezzel, hogy azon kívül is van élet, van művészet a kerületben. Minapi megnyitójára Néma közlések címmel írt üdvözlő verset Vágh Vajk, méltatva ezzel a bérházak kiváló ábrázolóját.

A Galériát elhagyva, de a kerületben maradva 13-án, vasárnap az Orczy-kertben vehetünk részt a művelődési házak egész napos majálisán. A következő hétvégén ? 19-én és 20-án ? a Nemzeti Múzeumban kerül sor immár tizenkettedszer a Múzeumok Majálisára. Ide az ország száznál is több múzeuma eljön, s a Múzeumkertben adják át az Év múzeuma-díjat is.

A hagyományos esemény eddig csak egyszer költözött ki a kerületből. 2004-ben máskor és máshol került megrendezésre. Uniós csatlakozásounk idején, május elsején a Vajdahunyadvár környékén került sor a kilencedik múzeumi majálisra.

Szóljon hozzá!