ZETApress

hírportál

Széchenyi nyomában

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum szinte az egész évet átölelő programsorozattal kíván tisztelegni Széchenyi István emléke előtt, melyet április 8-án, az Emlékezés Széchenyire című kamara kiállítás megnyitásával indít útjára.

Látogatóik tárlatvezetésekkel, különleges vártörténeti sétákkal és egy játékos kvíz kitöltésének segítségével gazdagíthatják ismeretanyagukat, miközben remekül szórakoznak! A kiállítás december 31-ig látogatható ? tudatta sajtószolgálatuk.

Tárlatvezetés

Speciális tárlatvezetéssel készülnek, amely során az érdeklődők nemcsak a kamara kiállítást, hanem múzeumuk állandó tárlatait is megtekinthetik. Az egyórás vezetés alkalmával a Széchenyi korát, vagy működésének eredményét érintő kiállítási témáknál hosszasabban időzhetünk, kitérve szerepének megismerésére az adott területen. Az első két tárlatvezetésen való részvétel holnap 10 és 14 órakor valamennyi érdeklődő számára díjmentes!

Vártörténeti séta

Az emlékév alkalmából hagyományos vártörténeti séta kiegészül. A látogatók a másfélóra során körbejárhatják a Széchenyi-sziget legérdekesebb épületegyüttesét, a Vajdahunyadvárat. Megfigyelhetik a különös és egyedülálló építészeti szépségét, ahol a román, a gótikus, a reneszánsz és a barokk stílusjegyek egymás mellett tanulmányozhatók. A séta alkalmával megtekintjük a kamara kiállítást és a Magyar mezőgazdaság története a kezdetektől 1945-ig című állandó kiállítás reformkori részét is.

Széchenyi kvíz

Honlapjuk megújuló Gyereksarok menüpontjában a játékos kedvű felsős és középiskolás diákok kétfordulós kvízjátékban vehetnek részt. Így nemcsak ismeretanyagukat bővíthetik, hanem ? a helyes kitöltéssel ? értékes ajándékokat is nyerhetnek. A kezdő forduló tavasszal indul, az első négy helyes megfejtő egy-egy, a Múzeumok Éjszakájára ? június 19-re ? szóló belépőjegyet kap ajándékba. A második forduló ősszel kezdődik, a helyes megfejtők közül négyen balatoni kirándulást nyernek Keszthelyre a Georgikon Majormúzeumba!

Szóljon hozzá!