ZETApress

hírportál

BJW IDOL a Fasorban

Budapestre érkeznek a világ vezető ékszertervező művészeinek alkotásai. Kortárs Ékszerhét Budapest (Budapest Jewelry Week – BJW) IDOL című tárlat augusztus 28-án szombattól szeptember 12-én vasárnapig a Városligeti fasori Ráth György-villában – tudatta Ámon Henriette sajtófőnök.

A Kortárs Ékszerhét Budapest/Budapest Jewelry Week augusztus 28-a és szeptember 12-e között Budapesten mutatja be a világ vezető ékszertervező művészeinek alkotásait. A nemzetközi tárlat címe IDOL. Célja, hogy hidat építsen múlt és jelen közé. A BJW fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítással örvendeztesse meg a közönségét, amilyenre eddig hazánkban még nem volt példa; karnyújtásnyi távolságba, egy fedél alá kerülnek az elmúlt 40 év kortárs ékszer-tervezőinek munkái. Ez a kivételes alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők egy átfogó képet kaphassanak a világ művészi ékszereinek legjavából, amely 12 ország közel 30 alkotójának munkáit mutatja be.

Olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkái kerülnek kiállításra, akiknek munkássága meghatározó hatással volt/van a kortárs ékszer fejlődésére. A meghívott alkotások között szerepelnek többek közt Gijs Bakker, Otto Künzli, Ruudt Peters, Giovanni Corvaja ékszerei. Az eseménysorozat két hete alatt angol és magyar nyelvű tárlatvezetések, valamint kortárs ékszerek témakörben nemzetközileg elismert ékszertervezők, kurátorok online és személyes előadásai lesznek láthatóak. Programok:

08.28. 16 óra: Tárlatvezetés – a szervezők: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga, Tengely Nóra

09.04. 16 óra: Angol nyelvű tárlatvezetés – Török Tünde, a MyMuseum igazgatója és kurátora

09.04. 18 óra Lecture – angol nyelvű online előadás kortárs ékszer témában. Előadók: Alice Floriano és Bryna Pomp – az online felület megnevezése a Facebook-oldalon és a weboldalon lesz.

09.07. 18 óra: Folyók mentén, a 2020 FISE díjnyertes Besnyői Rita kiállítása. A megnyitón közreműködik: I am Yank, helyszín: FISE galéria

09.10. 18 óra Ruudt Peters budapesti előadása kortárs ékszer témában – A helyszín még egyeztetés alatt. Az előadásra regisztráció szükséges!

09.11. 16 óra: Tárlatvezetés – a szervezők: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga

09.12. 15 óra: Találkozz és beszélgess a szervezőkkel 18 óráig!

A tárlatvezetéseken múzeumi belépő megfizetésével lehet részt venni – a tárlatvezetésekre előzetes regisztráció szükséges. A tárlatvezetések helyszíne a Ráth György-villa. Minden további részletes információt az esemény weboldalán és Facebook-oldalán tesznek közzé a szervezők folyamatosan.

Ehhez a páratlan kiállításhoz méltó helyszínül szolgál a Magyar Iparművészeti Múzeum részét képező Ráth György-villa, ahol az IDOL című tárlat augusztus 28-a és szeptember 12-e között az IMM nyitvatartási idejében tekinthető meg, belépőjegy megvásárlásával. Nyitva keddtől vasárnapig 10-től 18 óráig. Az esemény háttér-szervezete a FISE – Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, az esemény szervezői: Biró Zsófia Gizella, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga, Tengely Nóra.

Szóljon hozzá!