ZETApress

hírportál

Vasútbarát a tízezredik

Tízezredik látogatót ajándékcsomaggal várta a múzeum. Tegnap megérkezett a tízezredik látogató a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című új időszaki kiállítására – tudatták sajtósaik.

A tízezredik látogató egy vasútbarát apuka volt kisfiával. Az alkalomból a látogatókat egy kiállításhoz kapcsolódó ajándékcsomaggal várta az intézmény, amelyben plüssmozdony, vonatos póló és bögre is volt, melyek sok más tárgy mellett a múzeum boltjában bárki számára megvásárolhatók. Az ajándékcsomagot dr. Zsigmond Gábor, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese, a kiállítás egyik kurátora adta át a látogatóknak.

A Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című időszaki kiállítás alig több mint egy hónapja, július 16-án nyitotta meg kapuit a látogatók számára. A tárlaton hét ikonikus vasúti jármű látható, amelyek a magyar vasút története szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak, de a múzeum egyedi modellgyűjteményének több darabja, motorok, biciklik és a helyszínhez szintén kötődő Formula V-ös versenyautó is kiállításra került. A kiállítással azonban az intézménynek az is célja, hogy megmutassa a környék történetét és új otthonát, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokát, ahol az új Közlekedési Múzeum fog felépülni. A kiállításban az új múzeum látványtervei is bemutatásra kerülnek és csütörtöktől vasárnapig 12-től 19 óráig láthatók a Kőbányai út 30. szám alatt. Fotóink Nyitrai Dávid / Közlekedési Múzeum felvételei.

Szóljon hozzá!