ZETApress

hírportál

Múzeumi árverés

A Tourism is our passion című időszaki kiállítás nyílt meg tegnap 17 órakor Óbudán, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Kurátora Velle-Varga Orsolya, az MKVM igazgatóhelyettese. Köszöntőt mondott: dr. Török Róbert múzeumigazgató, megnyitotta Kovács László, az MVI elnöke. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A Tourism is our passion fotópályázatra érkezett legjobb képekből készült kiállítás utolsó helyszíne a Korona tér, ahol tegnap estétől tekinthetőek meg az alkotások. A tárlat korábban június 29-én nyílt meg az ország hét pontján azonos időben a budapesti Gellért Fürdőben; a Thermal Hotel Visegrád superiorban; a Hotel Eger & Parkban; a debreceni Hotel Lyciumban, a szegedi HUNGUEST Hotel Forrásban; a pécsi Palatinus Grand Hotelben és a Hotel Sopronban.

A zsűriben Baki Péter (Magyar Fotóművészek Szövetsége) elnök, Bakody Katalin (JAB Anstoetz Magyarország) igazgató, Pesti István (Platán étterem) konyhafőnök, Nánási Pál fotóművész, Varró Zoltán designer, Vágó Ágnes (turizmusonline.hu) főszerkesztő és Nagy-Szász István (CPI Hotels) igazgató, ötletgazda foglalt helyet. A pályázatra 600 felvétel érkezett. A bemutatásra került fotókat a kiállítások végeztével szeptember 19-én két hétig tartó online árverésre bocsájtják, s az ebből befolyt összeget a nevezők szavazatai alapján a Bátor Tábor Alapítványnak ajánlották fel.

A Bátor Tábor Alapítvány súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújt sorsfordító élményeket, erőt, eszközöket az élethez, a gyógyuláshoz. A terápiás rekreáció segítségével a táborozóik visszakapják az elveszett gyerekkort. A szervezők szándéka szerint jövőre már európai pályázatként működik tovább a Tourism is our Passion Photo Award.

1 hozzászólás

  1. Kedves Egressy Rita! Szeretettel gratulálok a remek fotókhoz! Gratulálok a kiállító alkotóknak, valamint a szervezőknek a nívós megrendezéséért. Üdvözlettel: Márta