ZETApress

hírportál

Belvárosi Más táj

Horváth Dániel: Más táj című kiállítása látható augusztus 26-án csütörtöktől a K Galériában, az V. kerületi Magyar u. 44-ben – tudtuk meg Répás Anitától. Megnyitó aznap 18 órakor. A kiállítás a mindenkor hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban szeptember 24-én péntekig látogatható.

Horváth Dániel (1980-) időről időre visszatér a tájkép klasszikus toposzához. Ám a festményein megjelenő tájak mindig másodlagosak, tükröződések, kép a képben motívumok, vagy digitális glitch által torzítottak, miáltal többes jelentéssel bírnak, túlmutatnak a valóság leképezésén.

Egy festmény eleve egy illúzió, egyfajta értelmezése az érzékszerveink segítségével észlelt valóságnak. A valóság pedig személyes preferenciáink folyamatos projekciója. Nem más. Ezek a tájak sem mások, projekciók és spektákulumok egy azon pillanatban. Más táj. Elbambulok a fák közötti víztükröt szemlélve, a hegyek csak sík motívumok, festék és folt. Megremeg a kép, mert belül én is remegek. Észlelem a tájat és a táj figyel engem. Tudjuk, hogy egymás nélkül üresek vagyunk.

Szóljon hozzá!