ZETApress

hírportál

BÁV árverés a MOM KK-ban

Árverései 100 éves történetének eddigi legkülönlegesebb kollekciójával készül Centenáriumi aukciójára a BÁV Aukciósház. Az esemény alkalmából eddig soha nem látott történelmi és művészettörténeti ritkaságok kerülnek kalapács alá – tudtuk meg sajtósaiktól.

Többek között az árverések történetének legdrágább ékszerére, Camille Claudel világhírű szobrára, és a magyar koronázási palást egy darabjára is licitálhatnak június 22-23-24-én 18 órától a MOM Kulturális Központban. 22-én kedden óra- és ékszeraukció, 23-án szerdán ezüst és műtárgy aukció, 24-én csütörtökön klasszikus és kortárs festmény aukció lesz. Az aukció helye a MOM Kulturális Központ (Budapest XII. Csörsz u. 18.) Színházterme, online licitálás a weboldalon. Aukciós kiállítás június 20-án vasárnapig mindennap 10-től 18 óráig a BÁV Aukciósházban, az V. kerületi Bécsi utca 1-ben. Az árverést Szongoth Gergely és Gál Zoltán vezeti.

A háromnapos Centenáriumi árverés az órákkal veszi kezdetét. A közel 80 tétel igazi különlegességeket vonultat fel, közte a svájci Vacheron Constantin különleges egymutatós, Regulator karórája, amely 3,4 millió forintról várja a liciteket.

A műtárgynap gazdag anyagában aukcióra kerül egy modern kerámiagyűjtemény. Többek között az eddig soha nem látott Gorka Lívia térplasztikák méltó módon képviselik a magyar kerámia megújulását.

A festménynapon a XVI. századtól napjainkig változatos anyaggal készültek a BÁV szakértői. A jelentős kortárs kollekció csúcspontja minden bizonnyal Orosz Gellért: Kozmikus tája lesz. A mozgalmas alkotás Hantai Simon absztrakt művészete előtti tisztelgés.

Hogyan licitálhatunk otthonról?

Vételi megbízással: az Aukciósház az Ön által megadott összegig licitál Ön helyett az árverésen.

Telefonos megbízással: Felhívjuk az aukcióról, és közvetítjük az eseményeket, így akkor és addig licitál, amikor és ameddig Ön szeretné. Mit kell tennie? – Válassza ki kedvencét a katalógusból, töltse ki a megbízási szerződést és küldje el legkésőbb az adott árverés napján délig kollégáinknak az aukcio@bav.hu emailcímre vagy érdeklődjön a +36-1-429-3024 stabil számon!

Online licitálás: a weboldalon lehetősége van rá, de vételi megbízást is leadhat az oldalon az árverést megelőző nap éjfélig. Nemcsak licitálóként, de vendégként is követheti az aukciót. Ehhez válassza ki a kedvencét a katalógusból, regisztráljon a weboldalon, majd jelentkezzen az aukcióra.

Személyes licitáláshoz a vonatkozó kormányrendelet előírása alapján a MOM Kulturális Központba jelenleg csak a COVID-19 ellen védett személyek léphetnek be, ezért kérjük, a belépésnél mutassa be a védettségi igazolványát és fényképes igazolványát. A rendezvényen viseljen maszkot és tartsa be a távolságtartás szabályait.

A kiállítás megtekintéséhez továbbra sem szükséges védettségi igazolvány. Az Önök és a kollégáink egészségének védelme érdekében azonban a galériáinkban továbbra is kötelező a maszk viselése, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket és tartsák be a távolságtartás szabályait!

Szóljon hozzá!