ZETApress

hírportál

Galériai Átutazó

Május 30-án vasárnapig látogatható az Átutazó a Nemzeti Galériában. Május végéig látható Sean Scully: Átutazó című kiállítása, mely az absztrakt festészet egyik legjelentősebb kortárs képviselőjének életművét mutatja be – tudatták az MNG sajtósai.

A kortárs művész retrospektív tárlata elsőként nyílt meg a Közép-kelet-európai Régióban, 2020 októberében a Galériában és most az újranyitást követően még közel három hétig látható Magyarországon. A Magyar Nemzeti Galériában Scully 110 gigantikus műve látható a kezdetektől napjainkig, a tárlat az egész életművön végigvezet, minden fontos műcsoportból és korszakból kulcsfontosságú alkotásokat mutat meg.

Május 13-án csütörtökön 18:30-tól Fehér Dávid kurátor online előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Fehér Dávid előadása az életmű referenciáin keresztül mutatja be, miként alakult az évtizedek során Sean Scully művészete, amelynek egyaránt fontos kiindulópontja Matisse színritmusa, Rothko absztrakt expresszionizmusa és Mondrian geometrikus absztrakciója. Az előadás résztvevőinek újranyitási kedvezményt kínál a Galéria: élő látogatásnál a múzeum pénztárában jóváírják az online program összegét a kiállítási belépőből.

Szóljon hozzá!