ZETApress

hírportál

Fasori Körforgásban

Az Iparművészeti Múzeum örömmel tájékoztatja közönségét, hogy kiállítóhelye, a terézvárosi Ráth György-villa május 4-én kedden délelőtt 10 órától újra fogadja a látogatókat a Városligeti fasor 12-ben – tudatták sajtósaik.

A villában A mi szecessziónk című állandó kiállítás mellett egy teljesen új időszaki tárlat is látogatható lesz: a Körforgásban című sorozatban ez alkalommal a prágai Dechem Stúdió mutatkozik be. Az új kiállításról bővebben idekattintva olvashatunk.

A kortárs cseh üvegművészet kiválóságai az Iparművészeti Múzeum művészi könyvgyűjteményéből választott, 1930-as Madame Bovary-kötetre reflektálnak, s közben beavatnak egy varázslatos alapanyag, a lithyalin üveg féldrágakövekre emlékeztető, márványos mintázatú titkaiba.

A Ráth György-villa keddtől tehát visszavárja a múzeumkedvelő közönséget és a megszokott nyitvatartási rendben, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig lesz nyitva. Május 4-én délelőtt a múzeum vezetői jelképes ajándékkal várják a koronavírus-járvány miatti zárva-tartás után visszatérő látogatókat, a Körforgásban: Dechem Stúdió kurátora pedig személyesen mutatja meg az új kiállítást az első vendégeknek. A járványügyi helyzetre tekintettel a villa területére lázmérés és kézfertőtlenítés után, védettségi igazolvánnyal és maszkban lehet belépni. A kiállítótermekben kérni fogják a biztonságos távolság megtartását is.

Szóljon hozzá!