ZETApress

hírportál

Virágos online árverések

Grafikákból és kortárs művekből rendez online tematikus árveréseket a Virág Judit Galéria. Első alkalommal kizárólag grafikai munkákból és kortárs művekből álló tematikus online árveréseket rendez a Virág Judit Galéria április 23-24-én péntek-szombaton 19 órától.

Az aukciós kiállítás virtuálisan elérhető és április 22-én csütörtökig személyesen is megtekinthető a galériában. Az első napon árverésre kerülő grafikák közül a XIX. századot Lotz Károly, Székely Bertalan, Mednyánszky László műalkotásai reprezentálják, de a XX. század legnagyobb művészei, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Berény Róbert, Czóbel Béla művei is megtalálhatók az aukciós anyagban.

Több ritkaságot is kínálnak az érdeklődőknek, ilyen Reigl Judit Zenei ritmusok című műve és egyebek mellett a ’20-as évek klasszicizáló, úgynevezett Árkádia körhöz tartozó Korb Erzsébet, Fonó Lajos és Varga Nándor Lajos grafikái – tudtuk meg a szervezőktől.

Victor Vasarely munkái ritkán bukkannak fel a hazai aukciós piacon, az op-art nemzetközi hírű mesterétől most több műtárgyra is lehet licitálni. A gyűjtők érdeklődésére tarthat számot Gyarmathy Tihamér 12 darabos emlékmappája, valamint Rózsa Miklós modern magyar képeket bemutató mappája, amely egy elképzelt, virtuális képtárat mutat be, egyebek mellett Szinyei Merse Pál, Kádár Béla, Rippl-Rónai József, Egry József, Csók István alkotásait.

A másnapi kortárs aukció törzsanyagát a ’80-90-es évek magyar képzőművészetének művei képezik: Maurer Dóra, Keserü Ilona, Lakner László, Nádler István, Hencze Tamás vagy Bak Imre mellett Dienes Gábor, Nagy Gábor, El Kazovszkij, Ujházi Péter és a Vajda Lajos Stúdió tagjai. Az absztrakt hagyományok folytatói közül egyebek mellett Konok Tamás, Haász István, Lantos Ferenc, Matzon Ákos munkáira lehet online licitálni. A két aukción összesen 215 tételt árvereznek el, 115 grafikai és 100 kortárs műalkotást.

Szóljon hozzá!