ZETApress

hírportál

Múzeumi átalakítás

Miniszteri biztos részvételével strukturális átalakítás kezdődik a Magyar Nemzeti Múzeumban, mivel főigazgatójának határozott idejű magasabb vezetői megbízása 2021. június 30. napjával megszűnik – tudatta az EMMI Kommunikáció.

A múzeum strukturális átalakításának és a múzeumi szféra megújításának kidolgozása 2021. április 15-én L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum megújítás és a múzeumi integráció előkészítéséért felelős miniszteri biztosi kinevezésével veszi kezdetét, melyben Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum jelenlegi főigazgatója is aktív szerepet vállal.

Varga Benedek az elmúlt öt évben elkötelezettséggel, a kor elvárásainak megfelelő szakmaisággal és kimagasló eredményességgel vezette az intézményt. Példás helytállással segítette a múzeum folyamatos működését és az emberek kiszolgálását a pandémia alatt bevezetett újításokkal, online tartalmakkal, melyekért az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerését és köszönetét fejezi ki. Varga Benedek főigazgatói mandátumának lejáratát követően megbízott intézményvezetőként fogja a múzeumot segíteni.

Szóljon hozzá!