ZETApress

hírportál

Újbudai tárlatok

Szeretettel várunk mindenkit az Egy művész – Egy designer című tárlatunkra! Rendhagyó módon nem csak a képviselt művészeinktől láthattok képeket, hanem tehetséges magyar designerek műveit is megtekinthetitek – írta a Bartók Béla úti Faur Zsófi Galéria. A kiállítás február 24-ig látható.

Az alkotók munkáinak közös szellemisége által képeznek párokat, és így kezdenek a különböző területek között párbeszédet. A galéria fontosnak tartja, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, amely ráirányítja a figyelmet a magyar alkotókra, és kisvállalkozásokra, akik ebben a nehéz időszakban különös figyelmet érdemelnek. Kiállító művészek és designerek:
Forrai Ferenc – Kondor Edit, Horváth Lóczi Judit – Horn Enikő | ENIHORN, Benyovszky-Szűcs Domonkos – Horányi Kinga | IKIIK, Matzon Ákos – Cako Kinga | CAKO, Haraszty István Édeske – Edőcs Márta, Romvári Márton – Zai Viktória, Dobos Tamás – KAZA, Gábor Áron – G. Heller Zsuzsa, Katerina Belkina – Tóth Zoltán, Gáti György – Karsay Judit.

Hang – Képző Újbudán

A projekt egyszerre épít a magyar népmesék hangulati világára, a művészek személyes, mesékről kialakult gondolataira, illetve a hangok hangulatteremtő aurájára. A kiállítás ötlete egy egyetemi tárgy keretein belül fogalmazódott meg bennünk. A Hang – Képző című kiállítás február 4-e és március 12-e között a Panel Project Room-ban hétfőtől péntekig déltől 18 óráig látható.

Kiválasztottunk két alig ismert magyar népmesét, a Csudacsirkét és A Tündértó titkát, amiket Bálint Judit és Bódy Gergő szinkronszínészek olvastak fel nekünk. A felolvasott történetekhez izgalmas, olykor ambivalens, oda nem illő hangulatokat keltő zajokat, dallamokat adtunk, ezzel furcsa, de mégis harmonikus hanganyagokat alkotva. Ezek a hanganyagok kerültek el a képzőművészekhez és általános iskolás diákokhoz, akik saját benyomásaik szerint alkotásokat készítettek a hallottak alapján.

A projektünk nem titkolt célja volt, hogy egy új perspektívát adjunk a klasszikus népmesék értelmezéséhez, közelebb hozzuk a történeteket a mai modern világ kaotikus, néha abszurd módon változatos szituációihoz, ezáltal pedig bemutassuk, hogy a mesék tanulságai örök-érvényűek, valamint azt, hogy a mesék világa mindenkié. Alkotók: Ágoston Lóránt, Herbert Anikó, Hitka Viktória, Horváth Lóczi Judit, Lovrity Anna Katalin és a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola 5-7. évfolyamos diákjai. A kiállítás szervezői: Bertók Roberta, Csorbai Virág és Hajdu Barnabás.

Szóljon hozzá!