ZETApress

hírportál

Allee-aukció

Másfél millió forintot gyűjtött az Allee az Art Wall elnevezésű jótékonysági árverésén az OMSZ Alapítványnak. Ma adta át az Allee Bevásárlóközpont az Országos Mentőszolgálat Alapítvány számára azt a másfél millió forintot, amelyet az Allee Art Wall jótékonysági online aukción gyűjtött össze.

Az Allee felkérésére még ősszel három kortárs képzőművész, Soós Nóra, Mátyási Péter és Weiler Péter készített festményeket. Az OMSZ Alapítvány számára Győrfi Pál vette át az adományt. Az Allee a felújítás alatt az aktuális járványügyi szabályok szerint tart nyitva.

A Magyar Festészet Napján, azaz még október 18-án indult el azoknak a festményeknek a jótékonysági árverése, amelyek ősszel az Allee Art Wall projekt során készültek el. Az Allee logójának kör alakú részére készített alkotások a bevásárlóközpont ételudvarának jelenleg is folyamatban lévő bővítési munkálataihoz ideiglenesen felépített, a munkálatokat eltakaró fehér falakat díszítették és online árverésen lehetett rájuk licitálni egészen november 8-ig.

Az érdeklődés kezdetektől fogva nagyobb volt a vártnál és a licitálás is magasabban ért véget, így az OMSZ Alapítvány másfél millió forint adományt vehetett át. – Sokan tudják, hogy elkötelezettek vagyunk a járvány frontvonalában dolgozók iránt, már korábban is igyekeztünk segítséget nyújtani az egészségügyben dolgozóknak, ahogy most az OMSZ Alapítványnak is. Ugyanakkor a kultúra és a művészet is nagyon közel áll hozzánk és igyekszünk az Allee látogatóit is közelebb hozni ehhez az élményhez. A mai nehéz helyzetben különösen nagy szükség van az ilyen pozitív élményekre – fogalmazott Berzevici Rita, az Allee marketing menedzsere az adomány ünnepélyes átadásán.

Hálásak vagyunk a segítségért, sokat jelent számunkra minden támogatás, ami hozzájárul ahhoz, hogy minden nap újult erővel folytassuk a munkánkat. A koronavírus járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozunk. Bajtársaink eddig több mint 60 ezer fertőzésgyanús, vagy igazoltan koronavírus fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 430 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el. Mindezt maximális hivatástudattal, professzionális színvonalon tesszük, ezzel is minden egyes napon megszolgálva az ország bizalmát, ami az elmúlt időszakban tovább erősödött. Az Allee Bevásárlóközpont támogatása is munkánk elismerését testesíti meg és erőt ad nekünk ahhoz, hogy azt töretlen lelkesedéssel és elkötelezettséggel folytathassuk – emelte ki Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Szóljon hozzá!