ZETApress

hírportál

Szerelemről a 2B Galériában

Két fotográfus: Maria do Mar Rego és Szász Lilla 2018-ban találkozott Lisszabonban, ahol hamarosan kiderült számukra, hogy munkáikban ugyanannak a szerteágazó és kimeríthetetlen témának, a szerelemnek a kérdéseit vizsgálják – tudatta Böröcz László, ferencvárosi galériavezető.

A sorozatok által két különböző nézőpont fogalmazódik meg. Maria do Mar Rego közel négy éven keresztül rögzítette kapcsolatának alakulását, állomásait. Szász Lilla 2009 és 2018 között követte ismerősei baráti-szerelmi történeteit. A Ráday utcai 2B Galériában látható kiállításon a két sorozat párhuzamosan, de különböző formában jelenik meg.

Míg Maria fényképei a hosszú távú kapcsolat linearitására reflektálva klasszikus formában a falon, addig Lilla képei a kapcsolatok sokféleségre utalnak, egy képzeletbeli rengeteget képezve a térben lebegve jelennek meg. Az egyes fotók sűrítve idézik meg az átélt érzelmeket. Kurátor: Gellér Judit. A megnyitó a járványhelyzetre való tekintettel elmarad. A kiállítás november 04-én szerdától december 10-én csütörtökig látogatható.

Szóljon hozzá!