ZETApress

hírportál

Hova tovább? Újbudán

Hova tovább? 20. ARC közérzeti kiállítás nyílt ma 10 órakor az újbudai Bikás parkban. Idén új helyszínen láthatjuk a kiállítást egy hónapon keresztül éjjel-nappal, november elsején vasárnapig.

A 20. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Alább egy részlet az idei pályázati kiírásból: Helló, mizu, mi van veled? Te érted, hogy mi van most? Hogy mi történik velünk és mit érzünk a maszk mögött a globális bizonytalanságban? Tényleg ennyire megváltozott minden? Vagy mi változtunk meg?

Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe? Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot? Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül?

Te mibe kapaszkodsz, amikor megfordul körülötted a világ? A vakcinákba, távolságtartásba, lélegeztetőgépekbe, mentőcsomagokba? Vagy a képzelőerődbe, a kreativitásodba? Az ötleteidbe? És ha igen, most van ötleted? Van víziód?

El tudod mondani, hol a hova, merre a tovább? Van ötleted, hogy megmutasd másoknak is, hogy hol tartunk most? Szerinted jól változunk? Vagy szerinted is rossz irányba mennek a dolgok? Te mit gondolsz, mit érzel, mit képzelsz, mit akarsz, mit látsz?

Találd ki, rakd össze, mutasd meg és vegyél részt! Most ez a legfontosabb: adjunk erőt egymásnak azzal, hogy van elképzelésünk, van képünk és lehetőségünk! Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon!

Zsűri és díjazottak

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A 766 pályamunka sorsáról a 20 szakemberből álló zsűri döntött. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak a járványügyi helyzetre való tekintettel zártkörű díjátadón kerültek átadásra. A legjobb alkotásnak járó díjat Elter Zsolt: Szerelem a korona idején című alkotása kapta. 2. helyezett Sipos Zoltán: Az utolsó kapcsolja le című képe lett. 3. helyezést ért el Szőke Dávid: Hello ubik című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz-díjat pedig Mel Szalkai: Lölöland című műve kapta. A Hammer Agency különdíját Szücs János: Noé/Noah 2020 című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra biztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán november 1-ig! A közönségdíjazott alkotást november elején hirdetik ki. A whumm.com oldallal együttműködésben idén is, az idei és az elmúlt hét évben kiállított művek közül bármelyik, különböző méretben és formátumban online megvásárolható!

Arcostársak

Az ARC online pályázati rendszerét idén is az EContest biztosítja. Közreműködő további arcostársak: Újbuda, Budapest, HVG, Tiszta Energiák, Elektrobiker, DELL, Funzine, Kreatív, Media1, Média 11 kft., Civilizáció, Summa Artium, Randivonal, Sziget, Oázis Computer, Wacom, Mandala Jógastúdiók, Merida, Medence Csoport, Godot Galéria, BMC, Bortársaság, Club Mate, Budapest Park, Relatív Reklámügynökség, Zhao Zhou, A38 és többen mások.

Újbuda büszke arra, hogy befogadhatja és támogathatja Magyarország legnagyobb köztéri tárlatát. A tavaly megválasztott új városvezetés rendkívül fontosnak tartja, hogy Újbudát: a Karinthyak otthonát, Kosztolányi, Móricz és még számtalan korszakos alkotó hazáját visszahelyezze a kultúra térképére. Az ARC Kiállítás is egy mérföldkő ezen az úton. A szólásszabadság és a kulturális sokszínűség jegyében a főváros legnépesebb kerülete szívesen látja vendégül a szabad és kritikus szellem ikonikus seregszemléjét.

Idén a Tiszta Energiák szakemberei kipróbálják, hogy az elkövetkezendő ARC kiállítások éjszakai megvilágításához szükséges energiáját a nap sugárzásából állítsák elő a rendezvény helyszínén. A kiállítással kapcsolatos minden információ megtalálható a Facebook-oldalon, valamint a weboldalakon. A 20. ARC kiállítás Budapest más részeiről elsősorban az M4 metróval, a Bikás park megállónál leszállva közelíthető meg könnyedén. A szervezők arra kérik a kiállítás látogatóit, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel ügyeljenek a megfelelő távolságra és viseljenek maszkot! ARC – a képtelenség és arctalanság ellen!

Szóljon hozzá!