ZETApress

hírportál

Díjátadás Józsefvárosban

Searching for T-Art II. – Supka Manna emlékkiállítása nyílt meg tegnap 18 órakor a József körúti Józsefvárosi Galéria földszintjén. Az október 26-án hétfőig hétköznap 09-től 18 óráig látható tárlatot Garami Gréta művészettörténész nyitotta meg. A zenei közreműködő Kézdy Luca hegedűművész volt.

A megnyitón Nagy T. Katalin művészettörténész Supka Manna-díjat, míg Ámmer Gergő szobrász és Utcai Dávid festő a fiatal művészeket támogató Searching for T-Art-díjat kapott. Fotóink Katona Lucia felvételei.

A T-Art Alapítvány kuratóriuma új projektet indított el Searching for T-Art névvel. Ennek keretében olyan 40 év alatti fiatal művészek munkáiból szerveztek kiállítást, akiket a kuratórium tagjai kiválasztottak és munkáikat a T-Art minőségéhez és szellemiségéhez illeszkedőnek és méltónak tartják.

A kiállítás a szakma technikai igényesség prioritásának, a megélt-látott világból merítő, mélyen emberközpontú és emocionális indíttatású motívumkincs, a hagyományos eszközökkel dolgozó festészet, szobrászat, valamint az egyedi rajzművészet és sokszorosító grafika értékeinek jelenlétét mutatja be a fiatal kortárs generáció művészetében.

Filmekből az emeleten

Fliegauf Ágoston: Filmes történetek című kiállítása a galéria emeletén szeptember 28-tól október 19-én hétfőig tekinthető meg. Mindkét kiállításra a belépés díjtalan. Nincs annál szebb és felemelőbb érzése az embernek, mint amikor a felhordott vázlatkontúrok után, belelátja valósággal megszuggerálja a képet, és annak folytatását érzi a kezében vallja az alkotó.

Fliegauf Ágoston tanulmányai végeztével alkalmazott grafikusként kezdett dolgozni. Részvények, kötvények, emblémák és kis-arculatok tervezése mellett a rézkarcolás technikáját tanulta ki és készített egyedi grafikákat. Tisztelettel van a régi mesterek és azok munkái iránt. Mindig is csodálta és lenyűgözte az a fajta szakmai tudás és alázat, ahogyan a képeket megfestették.

Szóljon hozzá!