ZETApress

hírportál

Képek Közép-Ázsiából

A TÜV Rheinland kiállítás-sorozata folytatódik. Péczely Lajos: Pillantás Közép-Ázsiába című fotókiállítása várja az érdeklődőket március 18-tól, három hónapig a TÜV Rheinland Székház XIII. kerületi, Váci út 48/A-B-beli fogadótermébe ? tudatta Lindenberger Tamás.

A kiállított képek egy pillantás erejéig elkalauzolják az érdeklődőket egy olyan földrajzi régióba, ahol már a TÜV munkatársai dolgoznak. Ezekben az országokban az idegenek előtt a kapuk szélesre sohasem tárultak, zártságukat őrizték. Ezért is érdekes bepillantani a Hívai Kánság, a Buharai Emírség félelmetes hatalmát, majd a szovjet időszak csaknem hermetikus zártsága adta ismeretlen kapuk mögé.

Bár a Nyugat fedezte fel Keletet, máig nem ismeri igazán sem tájait, sem kultúráit. Valószínűleg Közép-Ázsia végtelennek tűnő térségei tartogatják e tekintetben a legtöbb meglepetést számunkra. A Kara-kum és a Kizil-kum sivatag, valamint az Üsztürt-fennsík isten háta mögötti vidékei még a XXI. század elején is titkokat őriznek. Régmúlt civilizációk porladó emlékeit és a természet ismeretlen szépségeit rejti e táj ? olvashatjuk Péczely Lajos: Közép-Ázsia című művében, melyet a Kelet Kiadó jelentetett meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elismerés a MÁV-START-nak | ZETApress

Szóljon hozzá!