ZETApress

hírportál

Kismerterek a Városháznál

Tegnap délután nagy sikerrel nyílt meg Déri Miklós különleges, újpesti kismestereket bemutató fotósorozatának kiállítása az Újpesti Városháza István úti főbejárata előtt. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Újpest neves, korszakokon és generációkon átívelő vállalkozásairól készült portréfotókkal kívánt a kerület vezetősége tisztelegni az idén 180 éves városrész előtt. Az Önkormányzat felkérésére a fotók a IV. kerület meghatározó kismestereit állították fókuszba, ahol a képeken keresztül egy teljesen új világ, Újpest öröksége mutatkozott be.

A nagyméretű (1,5 x 2 m) újrahasznosított ponyvákra nyomtatott portrékon látható az újpesti cipész, órásmester, cukrász- és kárpitos-dinasztia, ostyakészítő és még sok más vállalkozó, akik hűen reprezentálják a kerület összetartó közösségét. Megnyitotta: Bedő Katalin kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester, a kiállítás kurátora.

Az INDUSTREAL professzionális kreatív tervező stúdió által megálmodott és kivitelezett fémszerkezetű térinstallációja foglalja keretbe Déri Miklós fotográfus portrésorozatát. A szabadtéri kiállításon 15 nagyméretű, egyedi képanyagot tekinthet meg a nagyközönség, amely szeptember 5-én szombatig lesz látható a Városháza épülete előtt. A szabadtéri ingyenes kiállítás a WizArts Kreatív Ügynökség szervezésében jött létre.

Szóljon hozzá!