ZETApress

hírportál

Kismesterek nagy tablókon

Déri Miklós fotóművész egy újabb különleges hangulatú fotósorozatot készített el. Újpest Önkormányzata felkérésére a kerület meghatározó kismesterei kerültek fókuszba, ahol a képeken keresztül egy teljesen új világ, Újpest öröksége mutatkozik be – tudatta Déri Henriette sajtófőnök.

A nagyméretű (1,5 x 2 m) újrahasznosított ponyvákra nyomtatott portrékon megjelenik a IV. kerületi cipész, órásmester, cukrász- és kárpitos dinasztia, ostyakészítő és még sok más vállalkozó, akik hűen reprezentálják Újpest összetartó közösségét. A kerület neves, korszakokon és generációkon átívelő vállalkozásairól készült fotókkal kíván Újpest vezetősége tisztelegni az idén 180 éves városrész előtt.

Az INDUSTREAL professzionális kreatív tervező stúdió által megálmodott és kivitelezett fémszerkezetű térinstalláció foglalja keretbe Déri Miklós fotográfus portrésorozatát. A szabadtéri kiállításon 15 nagyméretű, egyedi képanyagot tekinthet meg a nagyközönség, amely egy hétig, szeptember 05-én szombatig lesz látható az újpesti Városháza István úti épülete előtt.

A portrékiállítás ünnepélyes megnyitója augusztus 29-én szombaton 16 órakor lesz, ahol részt vesznek a fotókon szereplő kismesterek és családtagjaik, munkatársaik, valamint az alkotó és a kerület vezetése is. A szabadtéri kiállítás ingyenes, az esemény a WizArts Kreatív Ügynökség szervezésében jött létre.

Szóljon hozzá!