ZETApress

hírportál

Szél úrnő a kávézóban

A gyöngyösi Szabó Tímea festőművész Szél úrnő című kiállítása nyílt meg tegnap 17 órakor a józsefvárosi Műterem Kávézóban, a Tavaszmező utca 19-21-ben. Az erotikus festmények augusztus 31-én hétfőig láthatók hétfőtől szombatig 09-től 17 óráig. Fotóink Szabó László Ferenc felvételei.

A Fiatal Művészek Galériája szervezésében létrejött tárlat megnyitóján Angelidisz Vaszilisz (Zeusz) bouzouki művész szolgáltatta a zenét. – Szabó Tímea vagyok, Gyöngyösről jöttem, a Mátra aljáról. Nem vagyok képzett festőművész, bár gyerekkorom óta érdekelt minden, ami az alkotással kapcsolatos – kezdte bemutatkozását az alkotó.

Álmom volt, hogy képzőművészeti iskolába járjak, de szüleim gazdasági pályára irányítottak. Így csak magam szórakoztatására rajzolgattam sokáig, mellette ékszer-készítéssel is foglalkoztam. Később akrilfestékkel próbálkoztam elkészíteni első képeimet. Igazi váltás 2015-ben történt, amikor megismerkedtem egy helyi festőművész hölggyel, aki megmutatta az olajfestés technikáját. Annyira beleszerettem, hogy azóta is olajjal festek. Több tanárom, mesterem is volt az elmúlt években – Gréczi Margit, Tornyai Tibor, Kakas Olívia -, akiknek segítségéért, támogatásáért hálás vagyok! – folytatta a festőnő.

Először zömében tájképeket festettem, amivel több pályázatot is nyertem, majd átváltottam egy kissé másabb, számomra érdekesebb, vonzóbb festészeti irányzatba. Szeretek kísérletezni az anyagokkal, a textúrákkal szeretek egy kissé mélyebb világot megmutatni festményeim által. Több kiállításon is megmutattam ezt az irányt Gyöngyösön is, ahol az Opel Hotelben a Kemencés Csárda, valamint a G&D cukrászda is velem nyitotta meg a kapuit. Jelen voltam Mátrafüreden az Anna Hotelben, Markazon, Visontán, Nagyrédén, valamint a pesti Kuti Galériában is lehetőségem volt megmutatni, mivel foglalkozom. Köszönöm Bézi Péternek, hogy itt is jelen lehetek! – fejezte be Szabó Tímea a bemutatkozást.

Szóljon hozzá!