ZETApress

hírportál

Budapest az Utazáson

Magyarország első számú turisztikai seregszemléjén, a 2020. február 27-én csütörtöktől március 1-jén vasárnapig megrendezésre kerülő budapesti Utazás Kiállításon a Főváros hivatalos turisztikai és kulturális szervezete, a BFTK Budapest házigazdaváros (host city) standot üzemeltet 400 m2-en az A-pavilon 208/C standján.

A 2020. évi host city bemutatkozás szlogenje: Budapest: Világváros karnyújtásnyira. A BFTK ezúttal is kiemelt turisztikai termékekkel készül a kiállításra: desztinációs szinten a kulturális turizmus – különös tekintettel a Főváros hivatalos fesztiváljaira -, valamint a Budapest Card belföldi népszerűsítése kap főszerepet a négy nap során. Az idei megjelenésben a kulturális turizmus mellett súlyponti szerephez jutnak a szakrális helyszínek, vallási rendezvények, illetőleg a spiritualitás és a zarándoklat, mint motiváció. Erre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján kerül sor, melynek Budapest ad otthont 2020. szeptember 13-án vasárnaptól 20-án vasárnapig.

Budapest házigazdaváros standján az alábbi turisztikai szereplők mutatkoznak be:
Budapest InfoPoint turisztikai információ
Pesti Vigadó
Budapesti Történeti Múzeum
InfoPont Magazin
BKV – Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt.
BGYH – Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt.
Esernyős Nonprofit Kft. – Óbudai Turisztikai Egyesület
Mr. Nilsz Kft. – City Sightseeing Budapest
MiniBUD Airport Shuttle
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) turisztikai tagvállalatai
BUM – Budapesti Tematikus és Bevásárló Utcák
VR Tours Kft.
További társkiállítók jelentkezése folyamatban van.

A 2020. évi UTAZÁS Kiállításra a BFTK egy magyar nyelvű invitatív kiadvánnyal készül Budapest – Világváros karnyújtásnyira címmel, amely egyedi, izgalmas megközelítésben vezeti be a belföldi vendéget Budapest kulturális és turisztikai értékeibe, titkaiba. Az UTAZÁS 2020 szakmai napjára, február 27-én csütörtökre szervezés alatt áll egy sajtó-nyilvános szakmai köszöntő rendezvény, amelyre külön meghívó készül – tudatták sajtósaik.

Évről évre új idegenforgalmi rekord Egerben!

Nem véletlen, hogy tavaly Eger kapta a legtöbb szavazatot az Év Turisztikai Települése kategóriában a legnagyobb hazai szállásfoglaló oldal versenyén, az ágazat jól teljesít, Eger továbbra is meghatározó szerepet tölt be Magyarország turizmusában. Óriási eredmény, hogy Eger folyamatosan növekvő, eleve magas látogatottsága az elmúlt öt év során, minden esztendőben tovább emelkedett, 2013-hoz képest 71%-os a vendégéjszakák növekedése, 2019-ben ez a mutató megközelítette a 700 ezres álomhatárt. Ahhoz, hogy az újabb és újabb rekord eredmény évről évre tovább javuljon, sok-sok nívós, vonzó kulturális, történelmi, zenei és családi programra is szükség volt, mára büszkén mondhatjuk, hogy városunk ezüstérmes a hazai fesztiválturizmus iránti érdeklődés rangsorában.

Utazás Boat Show-val

A szervezők 300 hazai és nemzetközi kiállítót, közel 3600 turisztikai szakembert és ötszáznál is több újságírót várnak az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjére. A várhatóan 30 ezer főt meghaladó látogatóközönség Budapest kulturális turisztikai kínálatáról is tájékozódhat a Budapest InfoPoint pultokon és a társkiállítók pultjain, ahol felkészült szakemberek informálják a látogatókat.

Február 27-től március 1-jéig rendezi a Hungexpo a 43. Utazás kiállítást és vele egy időben a 29. Budapest Boat Show-t. Idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. Ezek között a látogatók több mint 20 ország önálló megjelenésére számíthatnak a világ minden tájáról. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendég Eger és térsége lesz. Számos újdonsággal várja a látogatókat Magyarország első számú turisztikai kiállítása, amely nemcsak a következő szezon kínálatát és trendjeit mutatja meg, hanem – a csütörtöki nyitónapon – egy helyre hozza a hazai turisztikai szakma krémjét. A kiállítás négy napja alatt a látogatók inspirációt gyűjthetnek közelgő utazásaikhoz, megismerhetik a különböző országok kultúráját és ízeit.

Egyidejű rendezvény: Budapest Boat Show

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvénye – a tavalyinál 1000 négyzetméterrel nagyobb alapterületen – 7100 m2-en, csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel várja az érdeklődőket a szomszédos G- és F-pavilonban.

A Budapest Boat Show díszvendége a Velencei-tó, amely izgalmas programokkal készül standján, hiszen a látogatóknak lehetősége nyílik kipróbálni többek közt az ergométert a Velencei-tavi Vízi Sportiskola jóvoltából. Bemutatkozik a Tóparty Pedagógia Szakszolgálat és a Tóparti Szakambulancia, a VVSI Sport Hotel, valamint a látogatók megismerkedhetnek a Rehabilitációs Központ szolgáltatásaival. Mindemellett a TUTU Sport is képviseli magát, mint a sárkányhajózás és csapatépítő céges események szervezője. A Velencei-tó élővilágáról és turisztikai látványosságáról folyamatos vetítés zajlik a standon, illetve szombat-vasárnap a Csóbor Pincészet borait és a Choco Rino termékeit kóstolhatják meg az érkezők.

Szóljon hozzá!