ZETApress

hírportál

Másodszor is BorÉRT

Sikerrel zárult a 2. BorÉRT Borturisztikai konferencia, kiállítás és vásár. A bor, élmény, turizmus gondolatkörben szervezett 2. BorÉRT rendezvényt a konferencia előadóinak és a rendezvény kiállítóinak köszönhetően nagy sikerrel zárták – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

A BorÉrt Borturisztikai Egyesület és a társszervező Magyar Mezőgazdasági Múzeum ezúton is köszöni dr. Nagy István agrárminiszternek, hogy elvállalta az esemény fővédnökségét, valamint köszönet illeti a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot együttműködő partneri tevékenységéért. A BorÉRT szakmai céljainak megvalósítását a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Balaton Turizmus Szövetség segítette.

A BorÉRT Konferencia vendégeivel zsúfolásig telt a Magyar Mezőgazdasági Múzeum konferenciaterme. A látogatók számos újdonsággal ismerkedhettek meg. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat előadásában az érdeklődők tájékoztatást kaptak a hamarosan megnyíló borpromóciós pályázati lehetőségekről, valamint a minőségrendszerekhez kapcsolódó tájékoztatási kampányok támogatási forrásairól, amelyből a borágazat szereplői is kivehetik a részüket. A Magyar Turisztikai Ügynökség részletes előadásban mutatta be a magyar bor új közösségi arculatát, az ezen a területen kitűzött célokat és a kapcsolódó üzeneteket.

A konferencia résztvevői színes ismertetőt kaphattak a Balaton Régió egyre bővülő szolgáltatásairól, s a fejlesztésben meghatározó civil szervezetekről. Az eddig kiemelt nyári szezonon kívül a Balaton új, tavaszi és őszi szezonjának kínálatával is meg lehetett ismerkedni a rendezvényen, melyből jól látszott, hogy a Balatont felkeresők az év minden szakában nagyszerű élményekből válogathatnak.

A Balaton nemcsak programjaiban, hanem a borok tekintetében is megújul. Fiatal borászok dolgoznak azon, hogy új fajták kipróbálásával megfelelő választ találjanak a klímaváltozás kihívásaira. A tematikus borkóstolókon bemutatkozott a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és a Villány-Siklósi Borút Egyesület.

A kiállítás erénye volt, hogy a borászatokon kívül gasztronómiai szolgáltatók, önkormányzatok, borvidékeket képviselő civil szervezetek is képviseltették magukat más magyarországi borrégiókból is Észak-Magyarországtól a dél-dunántúli Villányig. A borvidéki kiállítók értékes személyes részvétele hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Külön öröm volt az a gazdag kínálat, melyet a kárpát-medencei borászatok mutattak be a borkedvelőknek. Ennek köszönhetően a BorÉRT a szakemberek és a borkedvelők számára egyaránt tartalmas találkozási pontot adott. A sikert folytatni kell, ezért a szervezők már most készülnek a 3. BorÉRT rendezvényre új ötletekkel és a kiállítók számára nyújtandó új üzleti lehetőségek megteremtésével.

Szóljon hozzá!