ZETApress

hírportál

Rúzsrekord a Hungexpon

Beauty and Style 2019Mától október 20-án vasárnapig másodszor rendezi meg a HUNGEXPO Magyarország legnagyobb szépségipari rendezvényét, a BEAUTY & Style Nemzetközi Szépségipari Kiállítást a kőbányai Vásárváros G-pavilonjában ? tudatták sajtósaik.

Az eseményen a szakma három nagy területe (kozmetika, fodrászat, kéz- és lábápolás) mutatja be innovációit, a legújabb szépségtrendeket és a legjobb termékeket a szakembereknek, valamint a nagyközönségnek. A háromnapos rendezvényen 5900 m2-en mutatkoznak be az iparág, a kozmetika, a fodrászat, valamint a kéz- és lábápolás gyártói és forgalmazói. A termékbemutatókat ezúttal is gazdag és színvonalas programok színesítik, öt programhelyszínen.

A kiállítás szakmai partnere, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműves Tagozata számos témában szervez magas színvonalú szakmai előadásokat, workshopokat. A kiemelt témák között van a különböző innovatív hatóanyagok használata, a körömbetegségek legújabb kezelési terápiái és a kozmetikában használt fényterápiás újdonságok bemutatása. Mindezek mellett a szakemberek tanácsot kaphatnak a szalonok mindennapi munkáját segítő folyamatok digitalizálásához, a reklamációk kezeléséhez és a felelősségbiztosításokhoz.

A rendezvényen külön figyelmet kap a szakemberek oktatása is. Vörös Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója ad tájékoztatást a kormány által elfogadott azon stratégiáról, amely alapjaiban megváltoztatja a Magyarországi szépségipari szakképzést.

Több mint 40 versenyszámban hirdetnek megmérettetéseket a kiállításon: itt rendezik meg a többek között a 61. Magyar Fodrász és Kozmetikus Bajnokságot; a III. Országos Kozmetikai Masszázsversenyt, és idén először ? több kategóriában ? a Nemzetközi Pillás Kupát. Tanulók, haladóbb szakmai tapasztalattal rendelkezők és szakiskolai csoportok egyaránt összemérhetik szaktudásukat a márkafüggetlen, nívós zsűri előtt. A versenyzés magas szakmai színvonalát a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézmű-ipari Tagozata garantálja.

Az esemény szakmai nagykövetei: Sebestyén Ágnes műköröm-építő szakoktató, nemzetközi nailart oktató, Pohorelli Betti make up artist és Hajas László mesterfodrász, akik a helyszínen állnak az érdeklődők rendelkezésére, és engednek betekintést a munkájukba.

? Mindig is irigykedve néztem a külföldi utazásaim alkalmával, milyen csodálatos szakmai kiállítások vannak szerte a világban. Soha nem értettem, Magyarországon miért nem sikerül összefognunk, együtt ünnepelni, beszélgetni, egymástól tanulni, egyszóval szakmázni. Sok hazai rendezvény volt már, de sajnos ezek az évek alatt valahogy veszítettek a vonzerejükből. Most újra itt van egy olyan kezdeményezés, amely a szépség szakmáiról szól, egy márkafüggetlen, minőségi esemény, ahol mindenki jól érezheti magát, informálódhat, tanulhat, versenyezhet. A szervezők tavaly már bebizonyították, hogy lehet Magyarországon is minőségi szakmai eseményt létrehozni és biztos vagyok benne, hogy idén még jobb lesz, több kiállítóval, több bemutatóval, több versenyzővel! ? mondta Hajas László mesterfodrász.

Szépségipari szakemberek regisztráció ellenében ingyenesen látogathatják a kiállítást! Az első nap, október 18-a péntek tartogat egy különleges eseményt is a látogatók részére: a BEAUTY & Style kiállítás az Inglottal közösen egy rúzs-rekordkísérletet szervez. A helyszínen Geri Glam sztársminkes irányításával a lehető legtöbb hölgy egyszerre rúzsozza magát. A rekordkísérletben résztvevők a hatalmas élményen felül egy Inglot rúzzsal térhetnek haza.

Szóljon hozzá!