ZETApress

hírportál

Automotive a Hungexpon

Szerdán nyit az Automotive Hungary: 7. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást október 16?18-a, szerda és péntek között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban ? tudatták sajtósaik.

Az esemény, valamint a vele egy időben rendezett Autótechnika?Autodiga szakkiállítás a régió egyetlen olyan fóruma, amelyen az autógyártás teljes spektruma jelen van, a formatervezéstől, a gyártáson át a szervizig.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY ezúttal is bemutatja a járműiparra jellemző úgynevezett ágazati mátrixot, amelyben megtalálhatók az elektronika, számítástechnika, szoftver-, gép-, műanyag-, üveg-, vegyipar, és kompozit ipar elemei. Az autógyárak mellett megjelennek az alkatrészgyártók, a gyártási folyamatok és beszállítói szolgáltatások képviselői, a gépjárműipari egységek és rendszerek-, üzemi gyártó berendezések gyártói, forgalmazói, rendszerintegrátorok, valamint az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók képviselői.

A napjainkban zajló digitális forradalom olyan szinten alakítja át a vásárlói szokásokat, a gyártást, valamint a gyártók és beszállítók közötti információáramlást, hogy ezek a folyamatok egyedül már nem menedzselhetők. Ráadásul a nyugat-európai autóiparban tapasztalható negatív tendenciák és ezek magyarországi hatásai miatt is különösen fontos, hogy a szakma szereplői rendszeresen találkozzanak egymással; ezeknek a találkozásoknak immár hét éve a legjelentősebb fóruma az AUTOMOTIVE HUNGARY.

Idén 15 ország 200 kiállítója mutatja be termékeit, innovációit. A négy magyarországi autógyár ? Audi, Mercedes, Opel és Suzuki ? mellett számos, a saját területén meghatározó cég; beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek 2019-ben is jelen lesznek a kiállításon. A kiállítók teljes listája idekattintva olvasható.

A tervezett programok között szerepelnek mérnöki továbbképzések (több témában), MAGE ? HIPA beszállítói fórum és a mérnökhallgatók számára szervezett hagyományos TechTogether verseny.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium konferenciát szervez Innovatív utakon az autóipar címmel, melyen szó fog esni az Ipar 4.0 integrálásáról, szinergiák kihasználásáról, egyetemi ? ipari együttműködésekről, tudástranszferről és az ellátási láncban szereplő tudásalapú beszerzési irányokról, piacokról.

A Portfolio és a MAGE Ipar 4.0 konferenciát rendez a kiállítás ideje alatt többek között a digitalizáció, a fejlesztési projekt tervezése és megvalósítása, a smart factory, a horizontális és vertikális integráció tematikában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, Baden-Württemberg Gazdasági Minisztériuma és az am-LAB Digital Innovation Hub közös konferenciáján elsősorban a német autóipar helyzetéről, a Volvoról (mint kiemelkedő globális autógyártóról), valamint a robotokkal történő munkavégzésről lesz szó. A szakmai programokról és konferenciákról részletesen idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!