ZETApress

hírportál

Őszi Otthondesign

Otthon Design ősz 2019Második alkalommal rendezik meg az OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásárt mától október 13-én vasárnapig a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az esemény középpontjában ezúttal a személyre szabott lakberendezés áll. A látogatók emellett képet kaphatnak a magyar design szakma és a kreatív ipar jelenéről és a nemzetközi trendekről.

Az OTTHON Design Ősz kiállítás és vásár abból a felismerésből született 2018-ban, hogy a hazai építőipar fejlődése, a növekvő lakásépítési és átalakítási kedv egyre ösztönzőbben hatott a lakberendezési piacra. A HUNGEXPO pedig évek óta elkötelezett a hazai design szakma iránt: a tavaszi CONSTRUMA kiállításoknak évek óta sikeres eleme az OTTHON Design.

A HUNGEXPO legnagyobb, G pavilonjában idén több mint száz kiállító mutatja be újdonságait. A lakásbelső kialakításával és a designnal foglalkozó standok mellett a szakmai és közönség programok középpontjában idén ? a nemzetközi trendeknek megfelelően ? a személyre szabott lakberendezés áll. A szervezők abból a tendenciából indultak ki, hogy egyre többen igyekeznek a lakókörnyezetüket egyedi, nem tömegtermeléssel előállított tárgyakkal felszerelni.

Ezt az igényt igyekszik kielégíteni a többi között a Design@GO elnevezésű projekt, amely egy különleges szoftver segítségével vezeti a látogatót egy saját igényei szerint megtervezett és összeállított konyhabútor család elkészítéséhez. A projekt a Bútorszövetség tagvállalatai és a Lakberendezők Országos Szövetségének lakberendezői közreműködésével valósul meg. Ugyancsak a személyre szabott design ihlette a FABLAB csapatát, akik egy mobil digitális műhellyel lesznek jelen a kiállításon. Itt 3D nyomtató, lézervágó, speciális CNC segítségével bárki, saját használatra alkothat tárgyakat.

Csaknem 30 dizájner, textil-, bútor- és egyéb lakberendezési tárgy tervezői is jelen lesznek az idei OTTHONDesign Ősz kiállításon. Különösen érdekes lesz Wood Like After pop-up store, amely kiállítási lehetőséget biztosít fiatal, kreatív faipari szakembereknek. A szövetség célja, hogy fiatal tervezők és gyártók olyan bemutatkozási és értékesítési lehetőséget kapjanak, ahol a potenciális vásárlókkal azonnal személyes kapcsolatba kerülhetnek. A kiállított tárgyakat előzetesen szakmai zsűri bírálta el.

A MAGYAR DESIGN pop up store-ban korszerű, környezettudatos, időtálló design használati bútorokból lehet majd válogatni. A SZETT ? OTTHON standján egyedi textil szőnyegek, párnák, takarók, textil képek, dekor tárgyak mutatják meg milyen színvonalra képesek a magyar textiltervezők. A design fókuszú és gasztonómiai kiadványairól ismert Boook Kiadó pedig néhány népszerű szerzőjét hozza el a kiállításra, akik előadásokat, DIY (Do It Yourself ? Csináld Magad) bemutatókat tartanak.

A kiállítással egy időben rendezik a LAKÁS 2019 kiállítást, ahol új és használt ingatlanok óriási kínálatából válogathatnak a látogatók. A kiállítás minden napján ingyenes lakberendezési tanácsadás várja a látogatókat. A Lakberendezz velünk! elnevezésű programon az OTTHONNEKED lakberendezői csapata nyújt megoldást a legkülönfélébb lakberendezési problémára.

Szóljon hozzá!