ZETApress

hírportál

Sikerrel zárult az OMÉK

Több mint 85 ezer látogatót fogadott 15 országból idén a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ezzel a magyar agrárium legrégebbi és egyben legnagyobb tradíciókkal bíró seregszemléje sikerrel zárult ? mondta az agrárminiszter a rendezvény tegnapi záróünnepségén.

Nagy István kiemelte, hogy az OMÉK sikeresen ráirányította a figyelmet a magyar agráriumra, ízelítőt adott a kiváló minőségű, adalékanyagok nélkül előállított, genetikai módosítástól mentes magyar termékekből, hungarikumokból, valamint a szakmaiságból és a mezőgazdaság dinamikusan fejlődő mindennapjaiból. ? Ugyanakkor még ez a nagyszabású rendezvény sem biztosított elég időt a hazai sikerek bemutatására, a magyar föld legjavából bőven maradt még bemutatni való a jövőben is ? jegyezte meg. Az idei OMÉK díszvendége a Marokkói Királyság volt, amelynek nemcsak kiállított termékeit lehetett megismerni, hanem bepillantást lehetett nyerni kultúrájába is ? tette hozzá.

Az agrárminiszter elmondta, hogy az eseményen folytatott eszmecserék, az üzleti találkozók és a kiállítók visszajelzései mind azt mutatják, hogy az OMÉK kinőtte eddigi kereteit, új korszakhoz érkezett. Kitért arra is, hogy a látványos fejlődés, amely a magyar agrárgazdaságot jellemzi, a gazdák teljesítménye és a piaci értékesítési lehetőségek bővülése nélkül nem valósulhatott volna meg. ? A magyar agrárium sikerének záloga a gazdák szíve és lelke, amely áthatja a munkájukat! ? húzta alá.

Ondré Péter, a kiállítást szervező Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezetője elmondta, hogy külföldről 64 kiállító érkezett, a Kárpát-medencéből, a határon túlról pedig 180 magyar kiállító. A záróbeszédek után Nagy István és Ondré Péter díjakat adott át. A kiállítás legszebb standja a látogatói visszajelzések alapján a Flamingo 24 by Talentis Kft. kivitelezésében a Talentis Agro Zrt., a Kall Ingredients Kft. és a Viresol Kft. közösségi standja lett, a Miniszteri Nagydíjat pedig az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. Regius kacsa és liba termékcsaládja kapta.

Szóljon hozzá!