ZETApress

hírportál

Filmcsillagok a Bálnában

The Fans Strike Back ? Csillagok háborúja kiállítás a magyarországi bemutató 40. évfordulója alkalmából szeptember 15-től december 31-ig a Bálna Budapestben, a Fővám tér 11-12-ben ? tudatta Kubik Elvira és Ámon Henriette.

George Lucas filmrendező 1977-ben alkotta meg a Csillagok háborúja univerzumát. A filmláncolat immár több mint 40 éve száguld töretlen sikerrel, generáción átívelő népszerűsége szinte páratlan.

Több éves előkészítő munka eredményeként 2019 decemberében mutatják be a mozik a Csillagok háborúja 9. epizódját Skywalker kora címmel. A filmpremierhez kapcsolódva rendezik meg Magyarországon is a Csillagok háborúja ? The Fans Strike Back gyűjtői kiállítást. A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 eredeti darabból álló kollekció tíz kamionnal érkezik egyenesen Párizsból Budapestre, a Duna parti Bálnába.

A kiállítás autentikus környezetben, közel 1500 négyzetméteren vezeti végig a látogatókat a sorozat cselekményén. A tárlat elemei hivatalos és gyűjtői darabok, illetve profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái. A kiállításon különleges audiovizuális effektek is felelevenítik a Csillagok háborúja ikonikus világát.

[youtube]https://youtu.be/HTv7jb_Xndk[/youtube]

A Csillagok háborúja ? The Fans Strike back kiállítás különlegessége a több űrhajóból álló virtual reality élménysarok és a Jedi kiképző ring. A virtual reality teremben több űrcsatát is átélhetnek a látogatók, majd az izgalmakat egy igazi űrbárban pihenhetik ki. A Csillagok háborúja ? The Fans Strike back egyedülálló díszletében életre kel a Csillagok háborúja univerzum, felelevenednek a réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban élő szereplők.

Találkozhatunk a filmből jól ismert Chewbacca, Yoda, R2D2, C-3PO, a Sithek, Darth Vader és további sok más főszereplő és szereplő életnagyságú figurájával, megcsodálhatunk százharminc limitált kiadású figurát, és több mint harminc ember méretű páncélzatot is. Lélegzetelállító a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja, az óriási termetű Jabba, a hutt, a négy méter magas Rancor, a nyolc méteres Palpatine trónterem és az Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légi-fogata is. A látogatók megtekinthetnek egy mitikus fegyverekből álló kollekciót, de a kézi készítésű diorámák és sisakok is lenyűgözőek. A kiállítás green box fotóstúdiójában a választott kedvenccel fotókat lehet készíteni.

Szóljon hozzá!