ZETApress

hírportál

Rockzenész Ferencvárosban

Rocktörténeti időutazás nyílt tegnap délután a ferencvárosi Mester Galéria és Közösségi Térben a holnapig tartó Bakáts Feszt keretében. Köszöntőt mondott: Kállay Gáborné alpolgármester. A szeptember 13-án péntekig látható tárlatot Zselencz László (Zsöci), az Edda, P. Box, Beatrice, Boxer és Dinamit ex-basszusgitárosa, a Rockmúzeum tárlatvezetője nyitotta meg.

A Rockmúzeum vándorkiállítása a ’60-as évek elejétől a ’80-as évekig mutatja be a magyar pop-rockzene történetét. A kiállításra a Rockmúzeum anyagából kaptunk egy kis ízelítőt, korabeli plakátok, fotók, hangszerek, festmények, zenészrelikviák várják a hazai rockmúlt iránt érdeklődőket. A kiállítás a nagy generáció világába enged betekintést. Fotóink Katona Lucia felvételei.

A megnyitón Vincze Angéla galériavezető beszélgetett Zsöcivel múltjáról és Dinamitos jelenéről, ahol a régi társak közül Németh Gáborral és Szűcs Antal Gáborral jelenleg is muzsikál, s évi 20-25 fellépésre hívják őket. Végül az 1953-as miskolci születésű rockzenész két Edda-slágert is előadott gitárkísérettel. Ment a hűtlen nehéz fejjel ? kezdte műsorát, majd az Álmodtam egy világot magamnak cíművel fejezte be.

Szóljon hozzá!