ZETApress

hírportál

Ösztöndíjasok a Vigadóban

Az MMA Képzőművészeti Tagozata 2017-2018. évi díjazottainak műveiből nyílt kiállítás tegnap délután a Pesti Vigadó V. emeleti Galériájában. A szeptember 22-én vasárnapig látható kamaratárlat kurátora: Sulyok Miklós művészettörténész, az MMA levelező tagja. Fotóink Katona Lucia felvételei.

A Magyar Művészeti Akadémia feladatának tekinti a hazai alkotóművészek megbecsülését, támogatását és ösztönzését, mind a már számottevő életművel rendelkező középgeneráció, mind a fiatal, pályájuk elején álló tehetségek körében. Ezért minden tagozat évente egy-egy díjat adományoz saját művészeti ága kiemelkedő képviselőjének, és két-két ösztöndíjat a 40 év feletti és alatti művésznemzedék jeles tagjainak.

A kamaratárlat a 2017-2018. évben az MMA Képzőművészeti Tagozata Művészeti ösztöndíjában részesített Bogdándy Zoltán Szultán és Drabik István képzőművészek, Ámmer Gergő és Mátrai Erik fiatal művészeti ösztöndíjat elnyert alkotóművészek, valamint Molnár Sándor, az MMA Képzőművészeti Tagozat 2017. évi díjazottja munkáit mutatja be.

Szóljon hozzá!