ZETApress

hírportál

Holdra szállás Óbudán

A Vasarely Múzeum rendhagyó kiállítással emlékezik meg a Holdra szállás 50. évfordulójáról. A tárlat a hidegháború legkiélezettebb időszakában megvalósult, a technológiába vetett bizalom eufóriáját közvetítő alkotásokon mutatja be a művészet és a világűr kapcsolatát. A tegnap esti megnyitón Katona Lucia fényképezett.

A válogatás az űrművészet létrehozására irányuló, fél évszázaddal ezelőtt megfogalmazott elképzeléseknek állít emléket. A kiállítást Orosz Márton, a Szépművészeti Múzeum ? Vasarely Múzeum igazgatója, a kiállítás kurátora, valamint Százados László művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori osztályának munkatársa mutatták be a sajtó képviselőinek tegnap 14 órakor a Szentlélek tér 6-ban.

A Holdmúzeum 1969 ? Művészet és világűr című szeptember 22-ig látható időszaki kiállítást tegnap 18 órakor dr. Ferencz Orsolya Ildikó, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa nyitotta meg. Bevezetőt mondott Orosz Márton, az óbudai múzeum igazgatója, köszöntőt mondott dr. Vigh Annamária, a Szépművészeti Múzeum ? Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese.

Szóljon hozzá!