ZETApress

hírportál

Rangos elismerés Trixinek

Teremi Trixinek ítélték idén hazánk egyik legrangosabb zenés elismerését, a Kálmán Imre Emlékplakettet. A díjat odaítélő bizottság indoklása szerint a színművésznő az utóbbi közel három évtizedben megszámlálhatatlan alkalommal és szerepben bizonyította tehetségét az operettirodalom legszórakoztatóbb műveiben.

Az emlékplakettet 1998 óta a Pünkösdi Szezonnyitó keretén belül adják át azoknak a művészeknek, akik az operett királyának tartott Kálmán Imre életművének a halhatatlanságán dolgoztak. Teremi Trixi előtt olyan rangos művészek kapták már meg a díjat mások mellett, mint Zentai Anna, Oszvald Marika, Kállay Bori, Lehoczky Zsuzsa, Peller Károly és Huszti Péter ? tudatta Sarkadi Béla.

? A Kálmán Imre Emlékplakett egy olyan embernek, aki már több évtizede az operett műfajában tevékenykedik igen megtisztelő és felemelő egyben. Szinte örömmámorban úszom és nagyon boldog vagyok miatta. Nekem az operett a szerelmem és a legfontosabb dolog az életemben. Kálmán Imre munkásságát nagyon nagyra tartom és azt is elárulom, hogy mi a magyar operett titka: A belső erő, a vidámság, a pikantéria, a huncutság, a világra való kikacsintás, a hatalmas érzelmi töltet adja, hogy a magyar operett örök ? akár a szerelem ? és soha nem megy ki a divatból ? mondta Teremi Trixi, aki a rangos elismerést Siófokon, Kálmán Imre szülővárosában tegnap vehette át.

Szóljon hozzá!